kako omekšati junetinu?


žilava junetina sa grilla savršeno paše?.. NEEE!!

junetinu na trakice sa grilla često jedemo u tortiljama. Uz dobru tortilju i pažljivo odabrano i sjeckano povrće te ukusan namaz/preljev za tortilju želimo i savršeno ukusno i mekano izgrilano meso.

Juneće šnicle na crvenom saftu, kopar sosu ili juneće rolice sa kiselim krastavcima i kozjim sirom, juneće pečene šnicle, svagdje priželjkujemo mekano meso koje se topi u ustima.

Postoje razni načini omekšavanja mesa, mlijeko, alkohol, limunov sok, ocat, ananas, mineralna voda…i mudro je sve ponuđeno isprobati, a na kraju odabirem sljedeću kombinaciju

 

RECEPT ZA OMEKŠAVANJE MESA:IMAG3886

potrebno:

soda bikarbona

ulje suncokretovo ili maslinovo

priprema:

na 500g mesa rastopiti pola žlice sooda bikarbone u 1 dcl vode i dobro promješati sa mesom. Stavite u hladnjak minimum 4 sata, ja sam stavila da prenoći. Nakon toga dodajte 1 dcl ulja i ostavite još 4 sata.  Meso dobro isperite da vam ne ostanu zrnca od sode bikarbone. Ostavite meso vani na sobnoj temperaturi da se temperira, pecite, rolajte, dinstajte, saftajte s užitkom!

i javite vaš dojam!

😉

 

Oglasi

2 misli o “kako omekšati junetinu?

  1. Povratni ping: tortilja sa junetinom | kuhinja pod dugom

  2. Povratni ping: začinjeni vulkan | kuhinja ispod duge

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s