marinada za teletinu


20130907_233815Kao po običaju ušli smo u trgovinu i krenuli kopovati voće i povrće uz put dogovarajući se što bi se moglo sutra naći na našoj nedjeljnoj trpezi. Razmišljali smo o piletini, no danas smo ručali  puretinu i odlučili smo se za nešto drugo. Otišli smo do mesnog frizza i ugledali predivne komade telećeg vrata, pogledala sam u Klaudia i kimnuo je. Zatražila sam  dva komada, a u glavi mi se vrtjela HOME MADE peka.

Komadi teže ukupno 1800g, neki djelovi su debeli i do tri prsta, zato sam pripremila marinadu u kojoj će meso prenoćiti.

Priprema: u TempoPresto loncu

TempoPrestoMegaSet_8611239[1]

10 min., stajanje telećeg mesa u marinadi ovisi o debljini mesa, ovo su deblji komadi i ostat će preko noći. Ja sam teletinu iz ove marinade pripremila ovako https://kuhinjaispodduge.wordpress.com/2013/09/08/peka-home-made-iz-pecnice/

Potrebno: mjere = malom žlicom

1 limeta(sok)

1 mala žlica mješaviine povrća

1 dcl bijelog vina

1,5 dcl maslinovog ulja

2 male žlice soli

1 mala žlica krupno mljevenog bibera

1 žlica svježe sjeckanog peršina

1 žlica suhog ružmarina

1 žlica suhog timijana

1 žlica zelenog čaja

2 režnja češnjaka(stisnuti,izsjeći)

pola ljubičastog luka na polumjesece

*******************************

dobro  promješati sa žlicom, dodati 2dcl obične vode, preliti preko mesa i staviti u hladnjak preko noći

20130907_234334

Oglasi

2 misli o “marinada za teletinu

  1. Povratni ping: peka / HOME MADE iz pečnice | kuhinja pod dugom

  2. Povratni ping: peka / HOME MADE iz pećnice | kuhinja ispod duge

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s