braunis toranj


600852_4983192376967_1558891889_n[2]Braunisi, ovako, onako. Vooolimo ih!
Ovaj braunis toranj sa dodatkom karameliziranih jagoda i mileram kreme bio je iznenađenje Klaudiu i kratki predah od posla. Vozila sam ga autom kod njega na posao, e to je bilo veselo. Dobro da sam sve stavila u kutiju, inače bi auto bio uljepljen sa slatik sokom karameliziranih jagoda. Ipak, toranj je stigao ponosno sa jagodom na vrhu i izmamio oduševljenje mog najvećeg sladokusca.
Recept za braunis pogledajte ovdje:

dodano pri serviranju:
15 jagoda (poželjno je da budu sasvim zrele, ne tvrde)
3 žlice kristal šećera
karamelizirane jagode
mileram krema 30%mm sa medom

priprema karameliziranih jagoda, umak:
*U tavicu staviti kristal šećer i na srednjoj vatri čekati da se pretvori u tekuće stanje
*Za to vrijeme  jagode nasjeckati na sitne kockice
*nakon što se šećer otopio i počeo poprimati zlatnu boju ubacite jagode i promješajte (pripazite na boju šećera, nije poželjno da izgori)
*jagode i šećer držite sada na laganoj vatri dok se jagode u potpunosti ne pretvore u tekući oblik cca. 10 minuta

mileram krema:
*5 velikih žilca mileram kreme i dvije žlice meda, izmutiti
Braunis sam rezala sa metalnim prstenom, možete ga izrezati u željeni oblik i sa nožem. Na dno tanjura sam stavila karamell od jagoda, krug braunisa, pa mala žlica mileram kreme, mala žlica karamel jagoda, krug braunisa…. na vrh sam stavila samo mileram kremu i čitavu jagodicu.
Ovaj braunis nije kolač poput nekog kakao ili čokoladnog biskvita i ovaj toranj se jede tako da skidaš kat po kat i jedeš poput keksa koji dodatno umačeš u karamell jagodu sa dna tanjura
U SLAST! :*
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s