Brzo i jednostavno pripremite popečke od zobenih pahuljica, ukrasite ih hrskavim kolutićima od luka, rukolom i rajčicom.
Znam da ste toliko dobri da mi nećete zamjeriti na nazivu jela, jednostavno volim ponekad pisati i na svjetskom engleskom jeziku, baš mi dobro zvuči 😀
POPEČCI OD ZOBENIH PAHULJICA S CRISPY ONION RINGSIMA
za dvije osobe (8 kom.)
trajanje pripreme jela 30min.
POTREBNO:
500g naribane tikvice
2 žlice gustina
3 žlice vode
1 šalica zobenih pahuljica
1/2 žličice kima
prstohvat soli
__________________________
žlica gustina
2 žlice krumpir pirea u prahu (tajni sastojak :-))
1/2 šalice vode
integralno
pšenično brašno
prstohvat soli
PRIPREMA:
U posudi pomiješati gustin i vodu, dodati tikvice, pahuljice, kim i sol. Ostaviti da stoji 5 minuta, oblikovati popečke i peći ih na vrućem ulju.
Crispy onion rings: pomiješaju se sastojci i doda se onoliko brašna da se dobije kompaktna smjesa, malo gušća od smjese za palačinke. Luk se nareže na kolutove, uvalja u brašno pa u smjesu i prži u vrelom ulju s obje strane. Kada je gotov i hrskav, ostavi se na kuhinjskom ubrusu da se ocijedi višak masnoće. Po želji se u smjesu mogu dodati začini poput kurkume, curryja, bosiljka, mažurana i sl.
Pozdravlja vas vaša vege kuharica Meli