popečci od zobenih pahuljica s crispy onion ringsima VEGE


Meli popečci

Brzo i jednostavno pripremite popečke od zobenih pahuljica, ukrasite ih hrskavim kolutićima od luka, rukolom i rajčicom.

Znam da ste toliko dobri da mi nećete zamjeriti na nazivu jela, jednostavno volim ponekad pisati i na svjetskom engleskom jeziku, baš mi dobro zvuči 😀

POPEČCI OD ZOBENIH PAHULJICA S CRISPY ONION RINGSIMA

za dvije osobe (8 kom.)

trajanje pripreme jela 30min.

POTREBNO:

500g naribane tikvice

2 žlice gustina

3 žlice vode

1 šalica zobenih pahuljica

1/2 žličice kima

prstohvat soli

__________________________

žlica gustina

2 žlice krumpir pirea u prahu (tajni sastojak :-))

1/2 šalice vode

integralno

pšenično brašno

prstohvat soli

PRIPREMA:

U posudi pomiješati gustin i vodu, dodati tikvice, pahuljice, kim i sol. Ostaviti da stoji 5 minuta, oblikovati popečke i peći ih na vrućem ulju.

Crispy onion rings:  pomiješaju se sastojci i doda se onoliko brašna da se dobije kompaktna smjesa, malo gušća od smjese za palačinke. Luk se nareže na kolutove, uvalja u brašno pa u smjesu i prži u vrelom ulju s obje strane. Kada je gotov i hrskav, ostavi se na kuhinjskom ubrusu da se ocijedi višak masnoće. Po želji se u smjesu mogu dodati začini poput kurkume, curryja, bosiljka, mažurana i sl.
Pozdravlja vas vaša vege kuharica Meli

Komentiraj