kolač od sira s grožđicama


1005919_10200397276957890_136801422_ndfghjasdfg
Kolač od sira za koji sam dobila molbu da obavezno dam recept. Obevezali su me i eto pišem ga, a sad cure kad ga napravite, ja vas obvezujem, pozovite me da probam :))))

Dolje na fotografijama možete vidjeti išprican pinki zid, to se događa kad miksam sir ili kreme, ali to je tako kad kuhamo 😉

KOLAČ OD SIRA S GROŽĐICAMA

za 10tak osoba

trajanje pripreme oko 3 sata

POTREBNO:

400g glatkog brašna

prstohvat soli

150g šećera

2 jaja

250g maslaca(hladnog)

__________________________________

1,5kg svježeg posnog sira

250ml milerama 30 %m.m.

300g šećera(smeđeg)

7 jaja

5 žlica brašna

limunova korica

narančina korica

150g grožđica


PRIPREMA:

PicMonkey Collagedfghj

U posudu stavimo brašno, dodamo sol i šećer, izmješamo svo troje. Dodajemo jaja i hladni maslac rezan na kockice i počinjemo rukom mjesiti tijesto.

PicMonkey Collagefghn

nakon što smo umjesili tijesto tako da se ono ne lijepi po rukama, formiramo ga u kuglu i stavljamo u prozirnu foliju i u frižider da odleži. U frižideru tijesto treba biti minimum sat vremena. Dok tijesto odmara napravite glatku smjesu od sira, milerama i šećera. Nakon toga dodajte brašno, ribanu koricu, jaja i grožđice. Mikserom umutite sve zajedno.

Nakon što je tijesto odležalo, izvadite ga i razvaljajte oklagijom. Uključite pećnicu na 200 stupnjeva, stavite tijesto u protvan, ja koristim Delimanoo protvan i ne moram namastiti, ako je neki drugi lim ili vatrostalna posuda obavezno namastite, da se tijesto ne uljepi. Izbušite vilicom rupice po tijestu.  Samo tijesto stavite na 20 min u pećnicu, dok dobije zlatnožutu boju. Izvadite tijesto, izlijte smjesu sira i stavite peći još 15 minuta. Nakon toga temperaturu smanjite na 100 stupnjeva i pecite kolač još sat vremena(60 miin.)

IMAG5198

IMAG5211

IMAG5260

IMAG5261

1005919_10200397276957890_136801422_n

želim i vama prijatno družene uz ovaj odličan lagani kolač,  pozzdravi iz kuhinje ispod duge

Oglasi

Jedna misao o “kolač od sira s grožđicama

  1. Povratni ping: prhko tijesto mi uvijek uspije | kuhinja ispod duge

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s