tijesto od heljde sa jesenskim umakom od kelja


1374543_10151720885257199_1829725935_nfg

Napokon jedno moje jelo za sve one koji su na dijetu, ne smiju jesti masnoce, izbjegavaju gluten ili su vegani. Tjestenina od heljde s jesenskim umakom od kelja. Heljda (Buckwheat, Buchweizen, hajdina) ubraja se u skupinu zitarica ili sjemenja. Posto je u trgovini tjestenina jako skupa, ovu sam sama radila 

TIJESTO OD HELJDE SA JESENSKIM UMAKOM OD KELJA

trajanje pripreme tijesta 20 min., stajanje tijesta min.2 sata

za 2 osobe

za umak potrebno 20 min.

POTREBNO:

za tijesto

2 salice brasna od heljde

2 žlice limunova soka

3/4 salice kipuce vode

_________________________

umak od kelja

10 listova kelja

1 crveni luk

4 reznja cesnjaka

2 zlice kima

sol

sok od limuna

persin

crvena paprika

2 zlicice maslinovog ulja

PRIPREMA:

Tijesto od heljde :  Tijesto se zamijesi, umota u vlaznu krpu i prozirnu foliju i ostavi stajati 2-3 sata. Nakon toga se razvalja na tanko uz pomoc brasna od heljde, preklopi na 3 dijela i tanko izreze. Skuha se u kipucoj slanoj vodi.
pripremiti i vi tijesto od heljde

umak od kelj; Luk se nasjecka i pirja na vodi. Doda se kelj, jos malo vode, sol i paprika i kuha oko 15 minuta. Ostali se sastojci stave u blender. Sve se izmiksa i doda maslinovo ulje.

972768_10151720889167199_1246861584_n

Okus ovoga jela me je stvarno iznenadio.

Pozdrav od vaše Melite

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s