čičoka čips


DSC00766sdfghjkl

Neugledna, gomoljasta biljka čičoka,hmmm na prvu baš ne zvuči kao nešto finooo ali ovako napravljenu kao čips ju nitko neće odbiti probati  🙂

Kotira na ljestvici najzdravijih namirnica svijeta,može se pripremati kao juha,varivo,koristi se i sirova u salatama,kao samostalan obrok ili kao prilog,u kolačima….čičoka je inovativna zamjena za krumpir-umjesto škroba sadrže inulin.

Odlikuje se niskom energetskom vrijednošću (79 kcal/100 g) i sadržajem vitamina i minerala, ali i po tome što je izvor esencijalnih aminokiselina.

ČIČOKA ČIPS

Trajanje pripreme jela 20 min

POTREBNO

Par gomolja čičoke

Ulje

Sol

Paprika mljevena

Par listova zelene salate za dekoraciju

PRIPREMA

Oprati i oguliti čičoku,narezati ju pomoću ribeža na tanke ploškice,posoliti i ostaviti 2-3 minute da malo pusti vodu.Staviti ju na ubrus i posušiti,po želji dodati mljevenu crvenu papriku ili jednostavno ju pripremiti tako posoljenu samo.

Zagrijati 1-2 žlice ulja i na srednjoj vatri peći čičoku dok ne poprimi boju.

Vaditi ju na ubrus i poslužiti…

Hrskanje može početi…

Uživajte uz čips od čičoke  🙂

Pozdravalja Vas Nina 😀 😀

PicMonkey Collagedfgh

gric, gric!!

DSC00759

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s