tijesto od heljde


 tjestenina od heljde

Heljda (Buckwheat, Buchweizen, hajdina) ubraja se u skupinu zitarica ili sjemenja. Posto je u trgovini tjestenina jako skupa, ovu sam sama radila.

TIJESTO OD HELJDE

za 2 osobe

trajanje pripreme tijesta 20 min., stajanje tijesta min.2 sata

POTREBNO:

2 salice brasna od heljde

2 žlice limunova soka

3/4 salice kipuce vode

PRIPREMA:

Tijesto se zamijesi, umota u vlaznu krpu i prozirnu foliju i ostavi stajati 2-3 sata. Nakon toga se razvalja na tanko uz pomoc brasna od heljde, preklopi na 3 dijela i tanko izreze. Skuha se u kipucoj slanoj vodi.
pripremiti i vi tijesto od heljde,

pozdrav od Melite iz kuhinjice ispod duge

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s