rolada od purećeg batka


IMAG4205sdfghj

Ovaj ručak je bio prava avantura. Iskoštavanje purećeg batka ccca.. uložila sam najmanje 20 minuta… sve same sitne hrskavice i žilice koje se inače nalaze u purećem batku. Bez obzira na sve, okus jela me osvojio, kao i ostale koji su željeli repete.  Dakle isplatilo se truda!

za 4 osobe

trajanje pripreme jela 20min.iskoštavanje, pečenje 30 min.

POTREBNO:

veliki pureći batak

1srednji poriluk

1mrkva

sol

biber

maslinovo ulje

PRIPREMA: skinuti kožicu sa batka, staviti ju u stranu,  batak potpuno iskostiti i odstraniti sve hrskavice. Nakon što smo dobili čisto meso batka, na meso stavljamo prozirnu foliju te ga stanjimo batom da bude jednake debljine na svim dijelovima. Mesni dio razdvojimo na dva dijela, tako da dobijemo dva mesna pravokutnika. Meso dobro poslolimo i popaprimo.  Mrkvu i poriluk  očistimo  i isječene na trakice stavljamo na sredinu mesnog pravokutnika. Kožicu koju smo bili stavili sa strane sad rasjećemo po pola i veliki pravokutnik koji dobijemo rasjećemo još jednaput. Tako dobijemo dvije trake kožice koje čemo staviti oko sredine rolade. Mesni pravokutnik sa nadjevom zarolamo te oko sredine rolade zamotamo kožicu(tko ne voli kožicu neka ne koristi). Oko tako zamotane rolade stavljamo konac za pečenje ili ako imate kao ja silikonsu gumu za pečenja. Zamotajte koncem dva, tri kruga ili više po želji. Rolade stavite u protvan,  prelite preko njih maslinovo ulje i ubacite ih u već zagrijalu pećnicu na 180 stupnjeva 30 minuta. Kad su rolade pečene, izvadite ih van na dasku da odstoje 15 minuta kako bi se sokovi mesa stabilizirali. Nakon što su rolade odstojale skinite konac/silikonsko uže s njih i izrežite  ih na kolutove debljine 1,5cm.

SERVIRANJE: napravite krumpir pire, stavite po sredini tanjura te servirajte rolade po njemu. Salatu najbolje servirajte u posebnu zdjelicu, kako kiselina salate ne bi uništila krumpir pire.

POSUĐE: za pečenje rolada koristila sam Delimano keramički protvan koji ne moram premazivati masnoćom

DELIMANO CERAMICA PRIMA FLAT TRAY Photo_2 IN  July 2012

iskostite pureći batak…
PicMonkey Collagenovo

…stanjite meso, prepolovite na dva jednaka dijela, nadijenite mrkvom i porilukom, pripremite kožicu

PicMonkey Collagedfgh

…prebacite rolade u protvan, zalijte vrh sam maslinovim uljem i stavite u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 30 min.

IMAG4203

a sad…navalite na klopicu, UŽIVAJTE!

IMAG4205sdfghj

pozdravi i puse iz kuhinjice ispod duge,

vaša Evelina

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s