slavonski batat kao pole


IMAG5963naslovna

Ovo su batati iz domačeg uzgoja na slavonskoj zemlji. Zapravo “u” zemlji. Dobila sam nekoliko kilograma na poklon…uhhh što su ukusni. Danijela i Damire, hvala vam! Želim vam da i na godinu uspiju.

Batat je visokoenegetska kultura (puno škroba, malo šećera), iznimo zanimljiva okusa i bogata mineralima i vitaminima. Batat opskrbljuje tijelo važnim antioksidansima. Najveća mu je vrijednost velika količina beta-karotena 

Isprobala sam prvu turu kao police sa slike i nisam mogla stati sa papanjem.  Uhh prevolim ih! 

za 4 osobe

trajanje pripreme 30 min.

POTREBNO:

4 batata

4 fete pancete

1 crveni luk

maslac

list peršina

PRIPREMA: batat dobro oprati, prerezati po dužini, po pola. Namazati maslacem gornju, ravnu stranu. Pećnicu prethodno zagrijati na 180 stupnjeva. Batate staviti u protvan i ubaciti u pećnicu 30 min.

SERVIRANJE: kad su batati pečeni, posložite po jednoj polovici krugove crvenog luka, a na drugu polovicu stavite fetu pancete, sve posipajte listom peršina

POSUĐE: pole batata pekla sam u Delimano keramičkom protvanu

DELIMANO CERAMICA PRIMA FLAT TRAY Photo_2 IN  July 2012

prepolovljeni batat namažite maslacem

PicMonkey Collagevnmk

pečeni batat, slijedi dekoriranje…

IMAG5945

pozzdravi iz kuhinje ispod duge….navalite na batat police 😉

IMAG5961

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s