savijača na slano


naslovna

Kad vidim listove za savijaču najprije mi se stvore slatke slike bučnice i savijače s jabukama. To je ono čime je tijesto za savijače najčešće punjeno u mome djetinjstvu. Slatkasti mirisi i slatkasti okusi 

Slana opcija savijače je odličan izbor za bilo koji obrok, bilo da je doručak, ručak ili večera. 

Mi smo ovu savijaču na slano papali nakon košenja dvorišta, skupljanja trave i  napornog praćenja istog kroz prozorsko oko uz guštanje pri kuhanju 😉

SAVIJAČA NA SLANO

za 3 osobe

trajanje pripreme jela 30 min.

POTREBNO:

4 lista za savijaču

180 ml kiselog vrhnja m.m. 20%

3 žlice vrhnja za kuhanje

1 jaje

1 mrkva

200 g kukuruza

1 mladi luk

1/2 crvenog luka

100 g tvrdog sira(na kockice)

100g gaude(ribane)

peršin list

maslinovo ulje

biber

sol

PRIPREMA: za nadjev u toplu wok tavu stavite malo maslinova ulja i ubacite sjeckani crveni luk i maldi luk. Dodajte mrkvicu na kolutiće te na srednje jakoj vatri dopustite da zajedno dobiju bojicu.

Ubacite ocjeđeni kukuruz, posloite, dodajte bibera i listove peršina. Izmješajte i ugasite vatru.

U tavicu nakon što se nadjev prohladi dodajte šaku kockica tvrdog sira.

Za premazivanje u  posebnu posudu stavte jaje, izradite ga vilicom, dodajte soli, ubacite kiselo vrhnje i vrhnje za kuhanje, te dodajte pola žlice maslinova ulja, dobro promješajte.

Sa strane naribajte gaudu i pripremite ostatak tvrdog sira koji je rezan na kockice

List savijače  premažite smjesom za premazivanje, gornji dio ruba i sa strana ostavite 2 cm bez premaza da možemo lijepo zatvoriti, kako premaz ne bi curio na sve strane. Zarolajte ga, nemojte da bude debelo niti prestisnuto.  Kada ste zarolali od valjkastog oblika napravite krug tako da spojite krajeveprema unutra. U krugu od tijesta imamo rupu, nju čemo popuniti tako da jedan list savijače izrežemo na 4 dijela. Jednu kocku tog rezanog tijesta stavimo na dno kruga.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva

Nadijenite svoj savijača krug već pripremljenim nadjevom, stavite ribanu gaudu te obilno prelite smjesom za premaz. Biber na vrh po želji.

Kad ste nadjenuli sva tri kruga stavite ih u zagrijanu pećnicu 20 minuta na 180 stupnjeva

Servirajte uz salatu, krompiriće ili ili nešto treće 😀

POSUĐE: za ovaj recept koristila sam tavu wok za pripremu nadjeva i protvan za pećenje bez masnoća za pećnicu

Wok Prima+_9083569[1]DELIMANO CERAMICA PRIMA FLAT TRAY Photo_2 IN  July 2012

priprema slane savijače

priprema 1

zamotaj ih i ispeci

priprema

mmm…savijača na slano, odličan izbor

IMAG2895

radosni pozdravi iz kuhinjice ispod duge šalje Evelina

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s