party uz cheesecake


NASLOVNAAAAAAA

Ovaj čizić je posvećen mojoj jako dragoj prijateljici Dini. Doduše rađe bi napisala ŠLJOKICI 😀 jer je to nadimak koji sam joj dodjelila…uvjek sjaji kao šljoka, iznutra i izvana.

Dina me danima žicala da napravim cheesecake, a onda smo odredile datum i to je bilo to!  Pozvala sam kumku Tinku i Matildu koja je ponijela bocu savršenog C R N O G ❤ vina koje je “prešvercala” iz Italije. iii tako se eto odvio party uz cheesecake

za 12 osoba (ako svakom servirm samo jednu fetu:) )

trajanje pripreme 60 min. + duuuga 4 sata čekanja 😉

POTREBNO:

donji dio(podloga)

400 g McVities digestive keksa(ili drugi integralni keks)

3 žlice šećera(bijeli ili smeđi)

1 žlica cimeta

125 g maslaca

________________________

srednji dio(prva smjesa)

400 g ABC svježeg krem sira

250g posnog svježeg sira

4 jaja

limun (ili 1/2 naranče)

4 žlice šećera (smeđi ili bijeli)

___________________________

gornji dio (druga smjesa)

180g kiselog vrhnja 12%m.m.

180g kiselog vrhnja 20%m.m.

2 vrećice vanili šećera

2 žlice (bijelog šećera)

_________________________

kuli (coulis) od kiwia

3 kiwia

3 žlice šećera u prahu

PRIPREMA:

McVities digestiv keks samljeti(ili izlupati batom u vrećici), dodati cimet, šećer i maslac, koji je prethodno omekšao na sobnoj temperaturi), izmješati rukom i staviti u kalup za pečenje, rasporediti ravnomjerno i ubaciti u zagrijanu pečnicu na 200 stupnjeva 10 minuta.

Izmutiti prvu smjesu… staviti 4 cijela jaja i izraditi ih sa šećerom, dodati sok od jednog limuna (može i pola naranče ili dvije mandarine) te ubaciti sav sir i izraditi u glatku smjesu.

Smjesa je tekuća(ne bojte se, takva mora biti). Izvaditi iz pećnice pripremljeni donji sloj, smanjiti pećnicu na 170 stupnjeva, istresti u kalup 1.smjesu, lagano protresti i staviti 20 min u pećnicu.

Gornju smjesu radimo tako da umutimo vrhnje i šećer zajedno. Kad je prošlo 20 min. pečenja prve smjese, pećnicu ugasite, lagano istresite gornju smjesu te stavite sve u ugašenu pečnicu još 20tak min.

Nakon toga ostavite na sobnoj temperaturi da se prohladi, kad je ohlađeno stavite u frižider ili na hladno mjesto minimum 4 sata. Ja ostavim preko noći 😉

SERVIRANJE: prilikom serviranje radila sam kuli  od kiwi. Kivi ogulite, properit i nasjecite na kockice. Stavite kiwi i šećer u prehu u smoothie maker i sve dobro smutite :). Kuli držite u frižideru. Pri serviranju posipajte kuli od kiwia po tanjuriću oko kolača i za igru bojama možete koristiti zrnca šipka

POSUĐE: za ovaj recept mi je bio potreban Delimano smoothie maker, pravila sam kuli uz pomoć njegovih ošrtih nožića

Delimano Clarity Smoothie Maker photo IN january 2013 (11)

sastojci koji čine savršen čizić

IMAG6877

… čim je gotov čiz ode prva feta za glavnog kušaća Klaudia

prva feta popraveljeno

curke stigle, ajmo servirati

dODAN DIO jee

i moje druge na čizkejk partiju Dina, Tinka i Matilda

IMAG7001

da ne zaboravim i gospođica Mrvica je partijala svakako…sva ambalaža oblizana i čeka reciklažu

IMAG6896

veeeeeliki ljubac od Eveline iz kuhinjice ispod duge

POGLEDAJTE SLIČAN RECEPT: https://kuhinjaispodduge.wordpress.com/2013/09/12/cheesecake-od-borovnica/

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s