sarajevska bošća


naslovna pic

O ovom sam jelu slušala, slušala, al ga nisam kušala. Nikako, nema ga nigdje u Osijeku i bližoj, a ni daljoj okolici.

Suprug Klaudio je sarajevsku bošću jeo u Zagrebu u jednom restoranu. Naravno o bošći je pričao čak i u snu 😀 😀 no sastojke je natucao…piletina, šampinjoni i umak i  još nešto… 🙂 ma prefino, a krušćići, a umak onako bijeli zapečeno je u nekoj foliji. Uglavnom, sliku o tom jelu  sam slagala u glavi, ali svjedno nisam imala sve sastojke. Kružeći po netu shvatila sam da recepta za bošću nema, bar ne potpunog i pečenog u škartocu iliti foliji , kako moj Klaudio kaže 😀

Recept za sarajevsku bošću preporučujem, postavljam, dok prste oblizujem i ja i moji najmiliji uz poruku, u životu budite uporni sve što želite ili tražite naći ćete, pa čak i ako morate platiti glavnom kuharu piće da vam zapiše sastojke bošće na papirće 😉

PSSST ! …Klaudio presretan, kaže potpuno si pogodila okuse 😉

za 4 osobe

trajanje pripreme 50 min.

POTREBNO:

500g pilećeg filea

1 crveni luk

300g kapica šampinjona

2 velike žlice senfa

300ml vrhnja za kuhanje

2 velike žlice milerama 30%m.m.

žlica maslaca

sol

biber bijeli

________________________

papir za pečenje (onaj što koristite za kolče ili kuhanje/pečenje u škartocu)

kuhinjski konac/špaga ili silikonska vrpca za pećenje

PRIPREMA: luk narezati na mjesece (slovo C), ugrijati wok i staviti maslac te luk.

Kad luk zažuti dodajte file koji ste izrezali na kockice, posolite i pobiberite. Pileće kockice trebaju zabijeliti sa svih strana. Izvadite piletinu i luk na tanjur.

Stavite kapice šampinjona u isti wok i čekajte da dobiju zlatno žutu boju sa svih strana. Zamješajte umak u posebnoj posudi mileram + senf

Kad su šampinjoni zazlatili ubacite natrag kockice piletine i luk te umak mileram + senf i vrhnje za kuhanje. Sve dobro izmješajte i ugasite vatru.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva

Od papira za pećenje napravite kocku 40×40, na sredinu stavite 1/4 klopice, zatvorite paketić tako da sve krajeve podignete gore, ispod vrha krajeva zavežite konac.

Kad su 4 paketića (budući da je za 4 osobe) spremna ubacite ih na tepsiji u pećnicu i pričekajte 20 min

Gotove paketiće servirajte NE otvorene na sredinu tanjura

Uz jelo možete ponuditi sitno rezani peršin ili korijender i obavežno krušćiće, ovdje se puno umače, a saft je mmmmmmmmm….

POSUĐE: za ovo jelo koristila sam Delimano keramički wok, kako bi jelo nabrzak dobilo željenu boju

Wok Prima+_9083569[1]

glavni sastojci

sastojci

umak senf+mileram

IMAG6809

i počinjemo…

IMAG6805

iii onda pratiš pripremu… sve dok se paketić iznenađenja ne nađe u tanjuru

IMAG6823

..a onda slijedi .. razmotavanje, oduševljenje, umakanje, lizanje prstića…

navalite

PUSICE od Eveline iz kuhinje ispd duge

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s