gljive baščare na prepečancu


naslovna

Ovo su gljive iz šljivika odnosno bašče,ako ih pronađete doručak ili ručak su tu ako ne 😛 više sreće drugi puta ili za koju godinu  😀 Nekada ih ima nekada ne !

Ovako se mogu pripremiti i bukovače,šampinjoni ili neke druge gljive po Vašem izboru…

GLJIVE  BAŠČARE NA PREPEČENCU

Za 2 osobe

Trajanje pripreme jela ; 20 minuta

POTREBNO

200g gljiva( ili više po želji,ja sam toliko pronašla  🙂  )

2 mlada crvena luka (ako nemate mladi može i obična glavica luka)

1 češanj češnjaka

1 žlica ulja

svježi peršin

sol

papar

vegeta

4 šnjite prepečenoga kruha ili tosta

1 dcl vode

Brašno

PRIPREMA

Očistiti i malo oprati gljive te ih posušiti sa ubrusom.Izrezati gljive na ploškice.

Mladi luk isjeckati i staviti dinstati na 1 žlicu ulja,dinstati 1 minuta pa dodati usitnjeni češnjak i gljive.

Posoliti,popapriti i dodati 1 dcl vode.

Dinstati dok voda ne ispari ali ne do kraja dok ne dobijete željenu količinu jela ,zavisi volite li gušći ili rijeđi umak.Malo povegetiti i poštaubati(posipati )sa 1 žličicom oštrog brašna.Dinstati  jos 2-3 minute i dodati nasjeckani sveži peršin. Poslužiti na prepečenom kruhu ili tostu!!!

Dobar  tek Vam želi Nina 😀

priprema u fotkicama

DSC00001DSC00002DSC00003

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s