poširana jaja u dvoboju


naslovna

Volimo ponekad pojesti meko kuhano jaje, ljubitelj je i Luciano. Sam je naučio kako napraviti meko kuhano jaje..gledaš kad voda počne kuhati, ubaciš jaje iii okereneš se oko svoje osi, 4 i pol minute zujiš…i gotovo. Ubaciš jaje u hladnu vodu, izlupaš ljusku i ostaviš minut, skineš ljusku i gotovo!

Malo zahtjevnija, ali i puno ukusnija varijanta su poširana jaja, naravski meko kuhana, da možemo močit kruh u savršen topli žutanjak.

Poširana jaja možete doručkovati, ali su jako dobar dodatak bilo kojem jelu,  izgledaju jako dekorativno

Postavljam recept poširanih jaja u dvoboju kopar VS začinska sol

Začinska sol je mješavina sitno mljevene morske soli, paprike, muškata, češnjaka, lovora, ružmarina, mažurana, papra, timijana, celera i luka. Preporuča se posebno za meso, ali s njom možete posoliti svašta. Kupila sam ju u Komzumu, marka je Pagus.

Ako nemate začinsku sol stavite običnu sol, mljevenu papričicu i biber, biti će odlična kombinacija 🙂

POŠIRANA JAJA                                                                                                                           

za 2 osobe

trajanje pripreme 15 min.

POTREBNO:

4 jaja

svježi kopar

začinska sol

prozirna kuhinjska folija

biber

sol

maslac

PRIPREMA: izrežite foliju u obliku kocke 30×30, za svako jaje posebno. izrežite i 4 trake za zavezivanje ili koristite kuhinjski konac.

IMAG7060

na sredinu folije namažite maslac cca.10×10, posolite, posipajte sitno sjeckani kopar ili začinsku sol + biber, razbijte ljusku jajeta i lagano stavite jaje na sredinu

IMAG7065

podignite rubove i trakom ili kuhinjskim koncem povežite “paketić”

IMAG7068

u loncu zagrijte vodu, cca.10 cm visine od dna, dok se voda zagrijava pripremite ostale “paketiće” jaja

Kad voda zaključa ubacite ih u vodu i navijte sat 4 i pol minute

Izvadite “paketiće”, prerežite vrh ispod veza i skinite foliju, servirajte i uživajte u meko poširanim jajima

POSUĐE: za kuhanje poširanih jaja koristila sam Delimano Tempo Presst lonac od 4 litre

TempoPrestoMegaSet_8611233[1]

Kako je ovo bio dvoboj jaja kopar VS začinska sol, pobjedu ne znam tko odnosi, Luciu definitivno pobjeđuje začinska sol, jer kopar ne ljubi, a meni su podjednako za 5 +, iako sam od začinske soli dobila mrvicu, jer smo jaja podjelili 2 Luciu 2 meni…isprobajte pa javite tko je vaš pobjednik

priprema
PicMonkey Collagehuguz

za Luciana sa začinskom soli i biberom

IMAG7069

skuhajmo ih

kuhanje

IMAG7083 IMAG7094

pozzdravi iz kuhinjice ispod duge od Eveline

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s