fini i sočni pileći ražnjići


DSC01263naslovna

 Nakon višesatnog hodanja po bolnici sa mojim Tinom jedva sam čekala da dođemo kući i da počnem sa pripremom ovih finih ražnjića (ali to nije bio plan i program moje dječice ..skakanje,vikanje,što glasnije to boljeee  😀 )…

Ali da se vratimo ražnjićima ;brzo su gotovi,fino mirišu ma za prste polizati su…slikice baš i nisu onakve kakve Vi zaslužujete ali bio je mrak kada sam završila kasni ručak,ali uskoro ponovimooo pa će i sličice biti boljeee J  ali to nije razlog da sa Vama ne podjelim ovaj receptić!!!

FINI I SOČNI PILEĆI RAŽNJIĆI

Trajanje pripreme;  2 h

Za 2 osobe

POTREBNO;

RAŽNJIĆI

POLA PILEĆEG FILEA ILI BIJELOG MESA

4 TANKE KRIŠKICE DOMAĆE DIMLJENE SLANINE

4 KRIŠKE  SVJEŽE PAPRIKE

SOL

PAPAR

VEGETA

MLJEVENA CRVENA PAPRIKA

2 ŽLICE MLIJEČNOG NAMAZA ZA KRUH

2 DCL VODE

1 VEĆA GLAVICA CRVENOG LUKA

ŠTAPIĆI ZA RAŽNJIĆE

PIRE OD KRUMPIRA

OGULJENI OPRANI KRUMPIR

VODA

SOL

KOCKICA MASLACA

1 ŽLICA ULJA

MLIJEKO

KUPUSIĆ SLATICA

NARIBANI KUPUS

SOL

PAPAR

ULJE

OCAT

1 MANJA SVJEŽA PAPRIKA IZREZANA NA KOCKICE

PRIPREMA;

Ja sam koristila pola pilećeg bijeloga mesa i dobila sam 3 ražnjića vi naravno prilagodite količinu prema svojim potrebama 🙂 .

Pola pilećeg bijelog mesa razrežite na 2 dijela da dobijete 2 veća odreska,meso malo nauljite (1 žlica ulja) posolite ne puno-prstohvat svega i vegete i papra i crvene mljevene paprike i ostavite meso pokriveno plastičnom folijom da tako začinjeno odmara 30 minuta.

U međuvremenu popijte kavicu,čaj 🙂

Kada se meso odmorilo a i Vi,premažite meso sa mliječnim namazom i sa lijeve strane meseka posažite 2 kriške slaninice i 2 kriške paprike i zarolajte.Narežite meso na šire kolutove i nabodite ih na štapiće.Na srednjoj vatri pržiti ražnjiće na grill ili običnoj tavi na 1 žlici ulja dok ne porumene oko 10 minuta sa svake strane pa doliti 2 dcl tople vode i lagano dinstati i okretati ražnjiće.Kada nam je voda skoro isparila ali još malo je ostane dodati crveni luk na kolute u tavu sa ražnjićima i dinstati još kratko dok luk ne omekša i ražnjići su gotovi.

Ako želite možete doliti i malo više vode pa da imate malo saftića za preliti preko pirea ii ražnjića.

PIRE OD KRUMPIRA;

Stavimo krumpir isjeckan na kockice u posoljenu vodu i kuhamo dok krumpir ne omekša,kada je kuhan ocijedimo vodu i na vrući krumpir stavimo 1 žlicu ulja da dobije sjaj i 1 kockicu maslaca.Kada se maslac otopi od topline krumpira izmiksamo ga mikserom pa tek nakon toga dodamo vruće mlijeko i još jednom izmiksamo da dobijemo fini kremasti pire 😀  količina mlijeka ovisi o tome kakav pire volite gust ili rijeđi!

KUPUSIĆ SALATICA;

Izribajte kupus na tanki ribež i malo ga posolite i ostavite 1-2 minute da omekša,dodajte ulje,ocat,papar i promješajte pa ubacite unutra papriku izrezanu na kockice.

Evo gaaa ručak je tuuu kod mene je na kraju ostao samo prazan tanjur i štapić za ražnjiće 🙂 🙂

Kod nas će se puno puta papati ovi finii mirisni ražnjići a nadam se da ćete ih i vi isprobati…Šaljite nam svoje sličice i komentare 🙂

POZDRAVLJAM VAS DO IDUĆEG RECEPTIĆA U KUHINJI ISPOD DUGE

NINA 🙂

priprema , pozor, sad…

PicMonkey Collageražnjici

iii…grillamo

DSC01244

izmutimo krumpir pire

PicMonkey Collagekrumpir

kako brzo nestaju 😀

PicMonkey Collagepojeli

 

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s