šarena slana pita


naslovna

Ovo je bio ručak kombinacije zvane povadi reslove iz frizza i smisli. Svatko tko kuha razumije o kojim reslovima se radi. To su zapravo razni ostatci od ručkova dan- dva, tri prije..povrće, meso i sl. Nisu reslovi bili termički obrađivani, nego bi bilo previše da sam u kruh s porilukom

(recept ovdje > https://kuhinjaispodduge.wordpress.com/2013/10/25/kruh-s-porilukom/ ) iskombinirala cijeli poriluk, ili od dva dana prije da sam iskoristila svu papriku  za tuna tramezzini sendviče

(recept ovdje >  https://kuhinjaispodduge.wordpress.com/?s=tramezzini ). Imala sam i male komadiće piletine koji nisi bili  za ražnjiće, presitni, nejednaki komadići, a i definitivno ih je bilo malo … Našlo se tu i svježeg sira. Ostalo su sastojci koji se u hladnjaku gotovo uvijek imaju u pripremi vrhnje i jaja.

Želim vas obavjestiti da je šarena slana pita donijela boje u na naš stol, a ispala fenomenalno i jeli smo ju s guštom 😀

ŠARENA SLANA PITA

priprema traje 15 min. + pećnica 30 min.

za 4 osobe

POTREBNO:

1/2 poriluka

1/4 žute paprike

1/4 crvene paprike

1/2 zelene paprike

3 režnja češnjaka

1 mrkva

žlica maslaca

150g piletine (komadići od filea)

300g svježeg kravljeg sira

180g kiselog vrhnja

6 jaja

žličica vegete

sol

biber

_______________

za ukrašavanje i serviranje

parmezan

peršin list

kockice žute i crvene paprike

biber

PRIPREMA: povrće (poriluk, paprike,mrkvu i češnjak) usitniti te staviti u zagrijani vok da se poprži na maslacu, dodati pileće kockice, malo posoliti i dodati malo bibera

za vrijeme prženja u posebnoj posudi umutiti jaja, dodati sir i vrhnje te dodati žličicu vegete

kad su povrće i meso poprže ostaviti 2-3 min da se prohladi te ubaciti i sjediniti sa jajima, vrhnjem i sirom

peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30 minuta

POSUĐE: za prženje povrća i kockica pilećeg filea koristila sam Delimano keramički wok

Wok Prima+_9083569[1]

SERVIRANJE: šarenu slanu pitu rezala sam u trokute, iznad nje naribala sam parmezan, posipala mljevenim biberom te dodala kockice žute i crvene paprike i rezane listiće svježeg peršina

pripremi i ispeci

PicMonkey Collage

odbaci šarenu na fotosession

novo

..a onda ju s guštom smaži 😉

ŠARENI POLJUBAC od kuharice Eveline iz kuhinje ispod duge, mwwaa :*

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s