veganski integralni browniesi


veganski integralni browniesi naslovna

Prvi recept za browniese mi je dala prof. engleskoga jezika u 2.razredu gimnazije, Jasminka Fajdetić. Iako je ovo veganska, zdrava varijanta, još uvijek ih pečem po njenom naputku: “test čačkalicom”

VEGANSKI INTEGRALNI BROWNIESI(braunis)

trajanje pipreme 40 min.

za više osoba 😀

POTREBNO: 
2 šalice integralnog brašna

2 šalice šećera od kokosovog cvijeta

1/2 šalice kakaoa

1 puding od čokolade

1 žlica praška za pecivo

prstohvat soli

1 žlica bourbon vanilije

šalica prženih

samljevenih orašastih plodova (orasi, lješnjaci, indijski oraščići)

1 šalica vode

1 šalica ulja

1 žlica jabučnog octa

POTREBNO:
U posebnim se posudama pomiješaju suhi sastojci i mokri sastojci.

Nakon toga se mokri sastojci sipaju u suhe.

Sve ide u protvan i peče se na 175C 25-30 minuta ili dok površina ne postane mat. Test čačkalicom (zabodeš čačkalicu i izvučeš, ako je suha i na njoj nema tijesta to je to, vadi kolač van! 😉

ZNAŠ/NE ZNAŠ/ZNAŠ 😀
ako netko ne zna, neka sada zna 😉 ..šečer od kokosovog cvijeta je već 5000 godina poznat u jugoistočnoj Aziji. Dobije se blagim grijanjem peluda kokosa. Sadrži puuuno vitamina, minerala, a ima blagi karamelasti okus. GI mu je 35, dakle spada u dijetalne šećere. Nabavila u  bio trgovini u Pečuhu, platila 9 kn za 250 g, potražiti u najbližoj bio trgovini!

Topli pozdravi iz Melitine kuhinje ispod duge

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s