piletina sa kremastom rižom i umakom od češnjaka


1454535_672061802813142_325543945_n Ova jednostavna piletina me ostavila bez riječi.Tako laka za pripremu,bez masnoće,hrskave kožice,sočna odvaja se od kostiju,bez pranja pećnice i protvana .Uz pomoć coca-cole

Probajte i Vi!!!

ODLIČNA PILETINA SA KREMASTOM RIŽOM I UMAKOM OD ČEŠNJAKA

Trajanje pripreme;1,30 min + 30 minuta odmaranje mesa

Za 2 osobe

POTREBNO;

2 pileća batka sa zabatkom

8 žlica coca-cole

Sol

Papar

1 žličica vegete

Crvena mljevena paprika

Aluminijska folija

KREMASTA RIŽA;

2 dcl riže

6 dcl vode ili temeljca

manja glavica crvenog luka

sol

papar

1 kockica maslaca

peršin svježi ili sušeni

1 žlica ulja

UMAK OD ČEŠNJAKA;

1 češanj češnjaka

2 žlice ulja

2 žlice oštroga brašna

2,5 dcl tople vode ili temeljca

Vegeta

Sol

Papar

Prstohvat peršina svježi ili sušeni

PRIPREMA;

Odvojiti pileće batke i zabatke da dobijete 4 komada mesa,dodati na njih sa svake strane malo soli ,papra,vegete,crvene mljevene paprike i pokriti ih prozirnom folijom neka odmaraju pola sata.

U pleh ili vatrostalnu zdjelu staviti komad alu folije na nju poslagati meso i svaki komad mesa preliti sa 2 žlice coca-cole i prekriti sve i dobro zatvoriti sa svih strana sa još jednim komadom folije malo nazdignuti foliju od gore da se ne bi tokom pečenja zaljepila za meseko.

Staviti peći u ugrijanu pećnicu na najaču temperaturu koju imate moja do 270 C, i zaboravite na piletinu 80 minuta (nema okretanja,provjeravanja ..ništa)Nakon 80 minuta maknite gornju foliju i pecite još 2-3 minute da se kožica lijepo zarumeni i bude hrskava.Izvadite iz pećnice i maknite ju sa folije,spremna je za posluživanje.

RIŽA; 1 glavicu crvenoga luka isjeckamo na sitno i dinstamo na 1 žlici ulja,kada luk omekša dodamo mu 2 dcl oprane riže koju posolimo,popaprimo i zalijevamo polagano sa toplim temeljcem ili vodom u koju razmutimo 1 žličicu vegete( ne dolijemo odmah svih 6 dcl vode ili temeljca nego po 1 dcl dolijevamo i polako kuhamo rižu) i kuhajte dok riža ne omekša,kada je kuhana dodajte joj kockicu maslaca i prstohvat peršina. Možda će Vam biti potrebno i više vode za rižu zavisi koju rižu koristite i koliko se nakuha.

1414911_672313386121317_446004886_n1420155_672313592787963_2029688791_n

UMAK OD ČEŠNJAKA; U posudu stavite 2 žlice ulja pa dodajte 2 žlice oštroga brašna i pržite na laganoj vatri 2 minutice dok brašno ne požuti,zatim dodajte protisnuti ili nasjeckani češnjak i pržite samo par sekundi da češnjak zamiriši pa mješajući dolijte 2,5 dcl temeljca ili vode.Posolite,popaprite i dodajte 1 žličicu vegete ako ste zalili sa vodom,ako ipak dodajete temeljac stavite manje vegete po ukusu.Kuhajte na laganoj vatrici dok se ne zgusne uz stalno mješanje.Kada se zgusnulo dodajte prstohvat peršina.

I napokonnn kompletan ručak je tu servirajte slasnu piletinu,rižu i umakić i uživajte……..

Dobar tek vam želi Nina

1472180_672061569479832_74226547_n

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s