marinirani pileći prutići sa grilla


naslovna

Iako je meso s grilla nekako više ljetna, brza i lagana klopa, mi smo osvježili sječanje na ljeto i napravili pileće prutiće krajem studenog. Ukusni pileći prutići na matovilac krevetu, zaista su prava raskoš za vaše nepce. Isprobajte recept i zavoljet ćete ovu kombinaciju, vjerujte mi!

MARINIRANI PILEĆI PRUTIĆI SA GRILLA

za 4 osobe

trajanje pripreme 35 min.

POTREBNO:

2 filea pilećih prsa

_________________

4 kriške mandarine

2 žlice maslinova ulja

sol

biber

_________________

1 velika žica maslaca

PRIPREMA: izrežite pileći file na prutiće debljine 2 prsta, stavite ih u posudu

za marinadu prvo vilicom nagnječite mandarinu, ulijte maslinovo ulje, sol i biber

meso ostavite da odstoji 20 min., a nakon toga ga pecite na ugrijanoj grill tavi, sa svake strane po 5 min.

Kad su prutići pečeni stavite ih na tanjur na koji ćete nareckati komadiće maslaca, prije posluživanja promješajte prutiće sa saftom i maslacem koje se nalazi na tanjuru

Dok je meso stajalo u marinadi stavila sam batat(rezan na četvrtine) u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva na 25 min.

Šampinjone sam izrezala na četvrtine i pekla ih na grill tavi 7 minuta

Sve sam poslužila uz salatu matovilac sa rotkvicama

POSUĐE: pileće prutiće pekla sam na Grill keramička tavici Prima  Delimano

PrimaHighFryingPan_9082908

piletina u marinadi i šampinjoni

marinda

grill akcija

fgh

kako se lako guli pečeni batat, jedan potez i kora je dolje

DSC00466

servirajmo

ova

mmm, da samo znate koliko su ukusni i mekani

ovai

dobar tek želi vam Evelina

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s