pljeskavica od tikvica


nasnas

Ovo su najnadraže pljeskavice kod nas u kući. Tijekom ljeta djeca bi tražila ovo jelo. Lagano je, ima vitamina, ali je i zasitno. U kobinaciju ovih pljeskavica znam dodati i kukuruz iz limenke, nekad dodam i malo češnjaka. Uglavnom, glavni sastojci su uvijek tu TIKVICE, MRKVA I LJUBIČASTI LUK, bez njih nema ovoga jela. Povezni sastojci su jaja i brašno, a za sočnost dodajem mileram ili vrhnje. Ispobajte!

PLJESKAVICE OD TIKVICA

trajanje pripreme 40 min.

za 4 osobe, oko 20 komada

POTREBNO:

2 tikvice

1 mrkva

1/2 ljubičastog luka

2 jaja

7 žlica brašna

3 žlice milerama

sol

maslinovo ulje

sastojci

PRIPREMA: naribajte tikvice i mrkvu, posolite i dobro promješajte, ostavite da odstoji.

Nakon 15tak minuta iscjedite tekućinu koju su pustile tikvica i mrkva, dodajte narezani ljubičasti luk i zmješajte.

Ubacite jaja, mileram i brašno i sve dobro izješajte.

Zagrijte tavu i ulijte malo maslinova ulja, žlicom uzmite smjesu i stavljajte u tavicu. Smjesu malo raširite žlicom u obliku pljeskavice.

U tavicu naslažite još pljeskavica od tikvice, kao u obliku cvijeta, meni stane 6 kom.odjednom.

Pecite 5 min. na jednoj, pa okrenite i pecite 5 min. na drugoj strani te izvadite

Servirajte uz salatu, sir, a možete kao prilog uz neko meso ili pojedite samo pljesku..odluku s čim jesti, prepuštam vama.

priprema

POSUĐE: za pečenje pljeskavica od tikvica koristila sam tavu za pečenje Delimano Ceramica Prima

Tava za pečenje Prima+_9082592[1]

želim vam dobar tek! šaljem zagrljaje iiii bježim završiti tiramisu 😉

Evelina iz kuhinje ispod duge

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s