kolač s jabukama


jabuke naslovna1

Jednostavan,fin,mirisan kolač od jabuka u kombinaciji sa cimetom,bademima,slatkim vrhnjem,vanilin šećerommm…već sam Vam sada dočarala mirise,zar ne?.

KOLAČ S JABUKAMA

Trajanje pripreme;90 minuta

POTREBNO;

TIJESTO;

500 g mekoga brašna

1 jaje

1 kvasac+ žličica šećera

Prstohvat soli

10 dkg otopljenoga margarina za kolače

2 dcl mlijeka

4 žlice šećera

1 vanilin šećer

NADJEV;

750 g-1 kg očišćenih jabuka

2 vanilin šećera+40 g šećera

1 žličica cimeta u prahu

POSIP;

100 g šećera

2 dcl slatkoga vrhnja za šlag

1 šaka listića badema ili samljevenih badema(ako želite)

PRIPREMA;

1460990_679618678724121_891640609_n

Kvasac razmrvite u 1 dcl toploga mlijeka i 1 žlice šećera i neka se diže.Kada se kvasac podigao zamjesite tijesto od brašna,1 jajeta,otopljenoga margarina,ostatka mlijeka,kvasa,prstohvat soli i šećer.Tijesto ostavite na toplome da se udvostruči volumen oko 3o minuta.

Za to vrijeme dok se tijesto odmara očistite jabuke i nasjeckajte ih na ploške ili kockice.

Podignuto tijesto nemojte mijesiti više samo ga podjelite na 2 jednaka dijela,i razvucite na veličinu pleha u kojem se peče.Prvi razvučeni dio tijesta stavite na pleh obložen papirom za pečenje na njega poslažite jabuke,po jabukama pospite 2 vanilin šećera + 40 g šećera i 1 žličicom cimeta.Preklopite jabuke sa drugim dijelom razvučenoga tijesta.

Tijesto malo izbodite vilicom te posipajte sa 100 g šećera,zalijte sa 2 dcl slatkoga vrhnja za šlag i šakom badema.

Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 C -30minuta dok ne dobije lijepu boju.

Pečeni kolač ostavite da se prohladi i možete ga poslužiti.

Neka Vam je u slast!!!

Nina…

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s