punjena pljeskavica i dvobojni pomess


naslovna

Volite li jesti pljeskavicu ili punjenu pljeskavicu, ovaj recept će vas oduševiti.

Ovo je tajni recept moga tate, a ja  ga dijelim  svima vama. Tata je velikodušno dopustio 😀

Moj tata ovakvu pljesku radi sa mljevenim pola junetina pola svinjetina + svi začini. Moram vam reći da je čak maštao o otvaranju Pljeskine kućice sa pljeskavicama ovakvog okusa…mmm. Vjerujte mi, red bi bio velik! Za sada je njegova ideja na čeki, on još uvijek bankari u banci. Da moj tata je bankar, djelatnik banke. Kad mi se mailom javi ispred njegova imena stoji još 4 naziva na engleskom..uhh kako dobro zvuči :D, iako vjerujem da bi mu račun izgledao bolje da radi ovakve pljeske za prodaju. Kao mala sam  govorila, moj tata radi u banci i ima puno novaca..vidjelo dijete da tete i čike tamo broje novčanice, pa pomislilo da broje svoju lovu.

Ova pljeska je od mljevene puretine,  sami birajte vrstu mesa, a začine popratite 🙂
PUNJENA PLJESKAVICA I DVOBOJNI POMESS

trajanje pripreme 30 min.

za 4 osobe

POTREBNO: potrebno 

500 g mljevene puretine

1 crveni luk

1 ljuta feferonka

žlica šećera

1/2 žlice soli

žlica vegete

biber  

150 g gaude sira

__________________

2 batata

1 celer

sol

maslinovo ulje                   

PRIPREMA:

DVOBOJNI POMESS; očistite celer i batat, nasjecite na trakice, poput pomessa. Usolite i ostavite da odstoji dok pripremite meso.

Kad je meso spremno za pečenje, vi za pomess pripremite wok ili drugu tavicu, stavite malo maslinova ulja, ocijedite sok koji je pusti celer i batat, te na vrelo maslinovo ulje ubacite pomess od celera i batata. Pecite dok ne poprime boju.

dvobojni pomess

PLJESKAVICAmeso stavite u plastičnu posudu, ubacite usitnjeni crveni luk, feferonu, sol, vegetu, biber i šećer. Miješajte meso rukom, poput tijesta, sve dok se ne počne lijepiti po rukama. Ostavite da stoji i pripremite prozirnu foliju.

Na prozirnu foliju stavite šaku mesa, poklopite drugom prozirnom folijom te rukama raširite meso u oblik pljeskavice.

Kad ste potrošili svo meso, uzmite sir gaudu i naribajte na ribež.

Punjenu pljeskavicu radite na sljedeći način; skinite gornji dio folije na sredinu stavite hrpicu sira, sa lijeve strane podignite foliju te preklopite meso tako da se rubovi mesa spajaju, dobijete sada pola kruga. Foliju još ostavite gore, te preko folije stisnite rubove mesa tako da se kompletno sjedine, kako sir ne bi curio van. Ako je sredina deblja, i nju također pritisnite malo.

Ovakvu punjenu pljeskavicu možete staviti na zagrijanu grill tavicu i peći 7 min. sa jedne strane i 7min. sa druge. Ovisi o temperaturi tavice, zato svakako gledajte boju donje strane da bi bilo savršeno pečeno.

kako napraviti punjenu pljesku

Vjerujem i znam da ćete uživati!

POSUĐE: pljeskavicu sam pekla u Delimano keramičkoj grill tavi, a dvobojni pomess u Delimano woku

PrimaHighFryingPan_9082908Wok Prima+_9083569[1]

Onima koji ne vole sir napravite običnu pljeskavicu, kao što  jede naš sin Luciano

Lucievo

punjena pljeskavica > presjek…zazubice 😉

presjek

DOBAR TEK!

pozdravi od Eveline iz kuhinje ispod duge 😀

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s