Eh da,moja dječica Tin i Lucija ne vole peciva u kojima je hrenovkica sakrivena 😀 tako da sam smislila još jedan način za takvo pecivo sa hrenovkicama a to je korny. A za nas odrasle običan hot dog sa dodatcima po Vašoj želji ...
KORNY I HOT DOG
POTREBNO;
TIJESTO;
800 g mekoga brašna+ 2 žlice za završiti tijesto
1 kockica kvasca ili 2 vrećice suhog kvasca
1 žličica šećera
1 dcl mlakog mlijeka
1 jaje
1 dcl mlakog jogurta
100 g rastopljenog maslaca ili margarina
1,5 žličica soli
2 žlice ulja
2,5 dcl mlake vode
____________________
potrebno još;
sezam
kim
10 velikih hrenovki
1 jaje+ 1 žlica hladne vode+ 1 žličica ulja za premaz
PRIPREMA;
Staviti brašno u posudu i u sredini brašna napraviti udubljenje u koje se stavi razmrvljeni kvasac. U kvasac dodati pola žlice šećera,a ostatak šećera i sol posuti okolo po brašnu.
U kvasac dodati 1 dcl mlakog mlijeka i malo promiješati da se kvasac digne.
Kad se kvasac dignuo, dodati jogurt izmješan sa otopljenim margarinom i jajetom. Mijesiti i dodavati prema potrebi mlaku vodu. Pred kraj dodati 2 žlice ulja i 2 žlice brašna,dobro zamijestiti da dobijemo glatko tijesto.Prekrijemo tijesto prozirnom folijom i krpom i ostavimo na toplome 30 minuta.
Kada se tijesto podignulo istresemo ga na malo pobrašnjenu podlogu i razvaljamo u pravokutnik.
Za kornjačice režemo 2 uske trakice dužine 10 cm i vadimo krug sa čašom veličine 7 cm,podloga su dvije trakice na njih ide pola hrenovke pa malo premažemo sa vodom i od gore prekrijemo sa krugom i malo stisnemo krajeve da se zalijepe.
Ostalo tijesto podjelimo na 10 djelova i na svaki stavimo po 1 cijelu ili pola hrenovke.
Preko svake hrenovke spojiti krajeve tijesta i dobro ih stisnuti da se spojevi kasnije ne bi otvarali. Složiti ih pleh oblože papirom za pečenje, spojevima okrenutima prema dolje te ostaviti da se malo dignu dok se ne ugrije pećnica na 220 C.
Prije nego peciva (i kornjače)stavite u pećnicu premažite ih sa hladnom vodom a zatim sa premazom od jajeta,vode i ulja,pospite sezamom i kimom i stavite peći na 200 C , 20-25 minuta dok ne porumene.Krpu malo poprskati sa vodom ne da bude jako mokra i njome prekriti peciva kada su gotova,ostaviti ih tako 10 minuta.
Poslužiti ih možete uz kečap,ajvar,majonezu 🙂
da probam kornya 🙂
i evoo hrenovke
Dobar tek Vam želi Nina !!!