mini hambić i čizić / hamburger i cheeseburger


naslovna Mini hambići bili su ideja mog sina Luciana, koji ih je zaželio za proslavu svog rođendana. Luciano je proslavljao 12ti rođoš za mušku ekipu iz škole. Naime, još ljetos je proslavio svoj 12ti rođendan, kada mu i pada, 22.06. za obitelj i prijatelje i od tada pili da slavi za ekipu iz škole.  Gotovo da nismo ušli u Novu godinu, pa sam mu  željela ispuniti željenu proslavu. Zaslužio je da dva puta u godini bude dan njegovog rođa.

Lucianov popis za dobru rođendansku zabavu:

pripremiti igricu Assassin’s Creed 4

u dnevni prebaciti X BOX kako bi igrali turnir u Pro Evolution Soccer 

baka radi mađaricu

kupiti smoki

kupiti Coca-Colu 

obavezan ledeni čaj od Jane

mini hambići, puno njih

muffini od čokolade i bijeli sa obojenim šlagom i šarenim čokoladnim bombonima gore  https://kuhinjaispodduge.wordpress.com/2013/12/11/plavi-muffini-mafini/

POTREBNO:

mini zemičke;

1200g glatkog brašna

1 +1/2 svježi kvasac

2 praška za pecivo

2 žlice soli(ravno)

1 žlica šećera

3 dcl mlijeka(toplog)

3 dcl tople vode

50g maslaca

7 žlica ulja

____________________

premaz za zemičke;

jaje

sezam

____________________

meso za habić;

1200 g mljevenog mesa (50% junetina+50%svinjetina)

1 crveni luk

2 ljute feferonke

2 žlice vegete

1 žlica soli

1 žlica šećere

biber

_________________

namaz;

250 g svježeg sira

180 g kiselog vrhnja

žlićica senfa

1/2 crvenog luka

sol

___________________

prilozi;

kiseli krastavci

rajčica

zelena salata

sir za čizić

__________________

čačkalice 🙂

PRIPREMA; 

VAŽNO! prilikom pravljenja kruha ili bilo kojeg dizanog tijesta, važno je da  prostorija bude  topla i da se sve odvija na toplom. Dakle zatvorite prozore, dizano tijesto se boji propuha i od straha ne uspije. Dignite rolete, otvorite šalokatre da sunce uđe u kuhinju, ako je zima uključite grijanje, zagrijte prostoriju i započnite. Neka vam na umu bude samo TOPLO,  a i oko srca :D

zemičke> u zagrijano mlijeko(ni hladno, ni vruće, TOPLO) stavite šećer i razmrvljeni svježi kvasac. Ostavite da se kvasac aktivira cca. 10 min.

U posudu za dizana tijesta, može i obična, stavite brašno  i sol, kuhačom izmješajte sastojke, tako da ih lagano podižete u zrak, pa opet zagrabite, pa prema gore. Ako imate sito brašno prosijte.

U mlaku vodu ubacite maslac. Maslac se ne mora rastopiti u vodi, ali će omekšati, ako je iz frizza.

Kada se kvasac aktivirao (zapjenio) napravite malo udubljenje u brašnu i sipajte. Lagano kuhačom razvucite pjenicu od sredine prema rubu. Kao da pravite od malog kruga sve veći ;)   te počnite mjesiti.  Malo po malo dodajte i vodu s maslacem.

Kad sete pomješali sve sastojke u posudi, pobrašnite radnu površinu, izručite tijestno na radnu i mijesite snažno. Jednom rukom ili koristite obje. Ja koristim obje tako da ga guram u jednom smjeru desno i drugom lijevom rukom, kao da pišem slovo “V”, kao …volim kruh :D

Kad ste kruh zamjesili stavite ga u posudu u kojoj će se podizati, premažite joj gornji dio nauljenim rukama ili lagano kistom, poklopite posudu poklopcem, ako je posuda za dizana tijesta ili kuhinjskom krpom te ostavite na toplom da se odiže oko 30 min.

Uključite pećnicu na 180 stupnjeva da se zagrije.

Nakon 30 min. tijesto istresite na pobrašnjenu radnu površinu. Kidajte rukom male loptice veličine oraha do jajeta, ne veće od jajeta. Loptice oblikujte među dlanovima te ih slažite u protvan. Napravite razmak između loptica, da se ne bi slijepile, pri pećenju one narastu.

Loptice od gore malo stisnite, premažite ih razmućenim jajetom te posipajte sezamom.

Ubacite ih u zagrijanu pećnicu i pecite 15-20 min. na 180 stupnjeva.

Nakon peve ture ubacite i drugu i treću…, a za to vrijeme pecite meso za mini hambić

hambići

meso za hambić>meso stavite u plastičnu posudu, ubacite usitnjeni crveni luk, feferonu, sol, vegetu, biber i šećer. Miješajte meso rukom, poput tijesta, sve dok se ne počne lijepiti po rukama.

Ostavite da meso malo odstoji, ja sam ga radila dan ranije i spremila u hladnjak. Ako i vi radite ddan ranije izvadite ga 30 min prije pečenja, i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi.

Zagrijte tavu i počnite raditi mini hambiće. Rukom izvadite žlicu mesa, formirajte kao lopticu među dlanovima te ju spljoštite, stavite ju peći u zagrijanu tavu. Uzmite novu žlicu mesa i ponovite postupak sve dok tavica nije puna.

Nakon što je meso dobilo boju, okrenite ga na drugu stranu.

namaz> izrežite luk na sitno, pomješajte luk, sir, vrhnje, senf i sol i dobili se namaz

POSUĐE: za pečenje zemiči koristila sam keramiči Delimano protvan

DELIMANO CERAMICA PRIMA FLAT TRAY Photo_2 IN  July 2012

posložite hambić i čizić>donji dio zemičke, namaz, krastavci, rajčica, meso,sir ako je čiz, salata, gornji dio zemičke i boc čačkalica 😀

44

dok Lorna degustira, Mrvica hipnotizirano žica, DAJ MI SAMO MALO, SAMO MALO

3

uživajte i vi uz mini hambić ili mini čizić

pusa od Eveline iz kuhinje ispod duge

Oglasi

Jedna misao o “mini hambić i čizić / hamburger i cheeseburger

  1. Povratni ping: plavi muffini / mafini | kuhinja ispod duge

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s