slana štrudla


1481283_686603241358998_2040336288_n

Ukusne,mogu se napraviti i dan ranije i budu super sočne….Možete ih praviti sa raznim punjenjima.Ja sam se odlučila za ove kombinacije šunka za pizzu,sir,kečap,ajvar i zeleni ajvar.Pravim ih uvijek za Božić,Uskrs napravim dan ranije za one koji ne vole slatko i uvijek su pun pogodak za sve…

Pa krenimoo 😀

SLANE ŠTRUDLICE

za 4 štrudle

trajanje pripreme 90 minuta

POTREBNO;

850 grama mekog brašna

1 i pol vrećica suhoga kvasca

6 dcl mlakog mlijeka

1 žličica šećera

2 dcl ulja

2,5 žličice soli

150 grama sira(listići ili gouda naribana)

1-2 žlice kečapa

1-2 žlice ajvara kakvog imate-ja imam domaći crveni i zeleni

Prstohvat origana

400 grama šunke za pizzu

_____________________

žumanjak za premazivanje

sezam i kim za posipanje

PRIPREMA; Staviti u posudu kvasac,šečer i 1 dcl mlakog mlijeka i ostaviti na toplome da se kvasac aktivira.

Zamijestiti glatko tijesto od brašna,kvasa,mlakog mlijeka,ulja i soli i ostaviti tijesto na toplome da se diže 30 minuta.

Kada se tijesto podignulo  istresemo ga na malo pobrašnjenu radnu površinu i podjelimo na 4 kugle.

Svaku kuglu razvaljamo u pravokutnik dužine pleha u kojem će se štrudlice peći.

Na razvaljano tijesto slažemo nadjev;premažemo tijesto sa kečapom,posipamo sa origanom,slažemo šunku za pizzu 5-6 listova šunke za 1 štrudlicu i na šunku sir u listićima ili naribanu goudu i gore može još malo kečapa,srolamo,zavrnemo krajeve da nadjev ne curi  i premjestimo u pleh obložen papirom za pečenje.

Ponovimo postupak sa preostale 3 kugle.

Dvije su bile sa kečapom i origanom, jedna sa crvenim ajvarom,šunkom i sirom i još jedna sa zalenim ajvarom ,šunkom i sirom.

Kada su sve 4 štrudlice gotove premažete ih žumanjkom i posipate sezamom i kimom.

1499808_686601158025873_1844228_n

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180-200 C 30 minuta dok lijepo ne porumene !

Kada su gotove prekrijete ih krpom neka se ohlade.

Režete ih po želji na komade kakve želite.Ako ih pečem dan ranije kada se ohlade stavim ih u posudu sa poklopcem da se ne suše.

Iznenadite i Vi  sebe i svoje goste sa finim štrudlicama…

Pozdrave Vam šalje Nina-Nikolina-Čokolina 🙂  iz kuhinje ispod duge.

Uživajte u ostatku dana!!!

 

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s