tijesto s kupusom / kraucvekle /jelo mog djetinjstva


PicMonkey Collagenas

Moja baka Slava, često je radila kraucvekle. To je kupus (svježi, slatki) s home made krpicama (tjesteninom)

Tijesto s kupusom i nije neko umjeće skuhati. No ipak, kad sam ga prvi put radila sama, nazvala sam mamu od kume Tinke i pitala za par savjeta. Željela sam biti sigurna da će okus biti pravi te da neću fulati potrebne sastojke.

Ovo jelo je ukusno, jedostavno i recesijski jeftino! A ono najvažnije, ovo je jelo mog djetinjstva.

TIJESTO S KUPUSOM / KRAUCVEKLE

trajanje pripreme 40min.

za 4 osobe

POTREBNO:

1/2 glavice slatkog kupusa

500g tijestenine

maslinovo ulje

vegeta

biber

PRIPREMA: Nasjeći kupus na kockice, tko voli sitnije može i naribati na ribež

U wok staviti maslinovo ulje, kad se zagrije ubacite kupus te otklopljeno dinstajte cca. 10 minuta.

Nakon toga dolijte 500 ml vode, povegetite, pobiberite, izmješajte i poklopite.

Kupus neka se dinsta na srednjoj vatri još 20tak minuta. Promješajte koji put i po potrebi dodajte vode.

Skuhajte tjesteninu, procjedite te kada je iz kupusa tekućina isparila, dodajte tijesto, promješajte, maknite s vatre i servirajte.

Za serviranje koristila sa peršin list te dodala zrnati sir, odlično paše i kiselo vrhnje

POSUĐE: za pripremu dinstanog kupusa koristila sam Delimano keramički wok

Keramički Wok Prima

Po želji napravite domaće krpice, ako ne stignete iskoristite kao i ja kupovnu tijesteninu. Najčešće koristim mašnice, ali dobro se slažu i ovi šarafići.

Jednostavno, brzo i jeftino!

Veliki pozdrav od male Eveline

ovaaaa

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s