kokosova čoko pahulja


naslovna

Kokosova> zato što ima kokosovog brašna, čoko> ima i čokolade,  pahulja> zato što je jako lagan keksić, topi se u ustima.

Ponekad vam ostanu čokolade koje nisu najdraže djeci, figurice djeda Mraza skrivene u sjajnom šarenom papiriću ili neke dr. Nemojte ih ostavljati za nagodinu, kad znate da ih nitko neće pojesti, iskoristite ih umjesto tamne čokolade za kuhanje i napravite neki ukusan kolač ili kremu.

Važno! Ukoliko stavljate ovakav tip čokolade, umjesto tamne za kuhanje smanjite omjer maslaca ili margarina ILI pratite moj recept i napravite kokosove čoko pahulje.

KOKOSOVE  ČOKO  PAHULJE

trajanje pripreme 40 min. + minimum 2 h hlađenja

za 35-40 kom.

POTREBNO:

170g čokolade

80g maslaca

2 jaja

malo soli(1/4 žličice)

100g šećera

1 vanili šećer

1/2 male žlice praška za pecivo

130g brašna

40 g kokosovog brašna
_______________________

masni papir

PRIPREMA: Na pari otopite čokoladu i maslac.

Za to vrijeme pjenasto umutite jaja, malo soli, šećer i vanilin šećer.

Prosijte brašno i prašak za pecivo.

Kad se otopljena čokolada ohladila lagano ju žlicu po žlicu umutite u pjenastu smjesu jaja i šećera.

Kad ste ubacili cijelu smjesu čokolade, mješajući dodavajte žlicu po žlicu brašna s praškom za pecivo.

Nakon brašna dodajte kokosovo brašno i također dobro promješajte.

priprema

Posudu prekrijte prozirnom prijanjajućom folijom i spremite u frižider na minimum 2 sata.

Nakon 2 sata ili kad odstoji preko noći, kao kod mene, izvadite iz frižidera.

Uključite pećnicu na 180 stupnjeva.

Malom žlicom vadite smjesu, stavite na dlan i pomoću dlanova pravite kuglicu po kuglicu.

Kuglice stavljajte na tepsiju koju ste obložili masnim papirom. Između kuglica ostavite razmak, jer će se one raširiti u oblik keksića. Kad se ispeku budu duple širine.

peći

Stavite ih u zaglijalu pećnicu na 10-12 min.

Kad ih izvadite čine se skroz mekane, zato ih skinite sa masnim papirom sa strane da se prohlade, ostavite ih  5-10 min. i tada ih možete servirati ili spremiti u neku posudu za keksiće.

Uživajte uz koksove čoko pahulje!

POSUĐE: za topljenje čokolade i maslaca na pari koristila sam Delimano Tempo Pressto  lonac od 6 l i posudu za kuhanje na pari

TempoPrestoPressureC_8611136[1]TempoPrestoMegaSet_8611230[1]

ok

Kokosov čoko pahuljasti poljubac šalje Evelina iz kuhinje ispod duge

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s