rizi bizi / riža s graškom


naslovna

Rizi bizi ili riža s graškom je standardan prilog raznim mesnim jelima. Tko voli može ga konzumirati i kao glavno jelo.

Rizi bizi volimojesti sočan i ukusan, zato poklanjam recept koji je baš po našem guštu.

RIZI  BIZI  / RIŽA  S  GRAŠKOM

trajanje pripreme 35 min.

4 osobe

POTREBNO:                                                                       potrebno1

2 glavice crvenog luka

450 g graška

400 g riže

1 l povrtnog temeljca(ili 1 l vode + 2 žlice vegete)

2,5  velike žlice maslaca

PRIPREMA: Crveni luka nasjeckati na sitne kockice.

U wok staviti 0,5(pola) velike žlice maslaca te na njemu izdinstati crveni luk.

Kad luk zastakli dodajte rižu. dobro promješajte.

Ubacite odmah grašak. ako je zamrznut, nemojte odmrzavati, ravno s njim u wok!

Sada luku, riži i grašku dodajte temeljac i dobro promješajte i poklopite. Ostavite da kuha 30tak min.

postupak

Povremeno promješajte i nadolijte vode po potrebi.

Nakon po prlikici 30 min. kada je tekućina isparila maknite s vatre i umješajte 2 velike žlice maslaca.

Servirajte toplo uz neko meso ili kao samostalno jelo.

Mi smo ga ovaj put jeli uz pureće šnicle na naglo.

IMAG8380

POSUĐE: za pripremu rizi bizija koristila sam Delimano keramički wok

Keramički Wok Prima

Dobar tek uz rizi bizi!

pozdravi iz kuhinje ispod duge od Eveline

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s