Rizi bizi ili riža s graškom je standardan prilog raznim mesnim jelima. Tko voli može ga konzumirati i kao glavno jelo.
Rizi bizi volimojesti sočan i ukusan, zato poklanjam recept koji je baš po našem guštu.
RIZI BIZI / RIŽA S GRAŠKOM
trajanje pripreme 35 min.
4 osobe
2 glavice crvenog luka
450 g graška
400 g riže
1 l povrtnog temeljca(ili 1 l vode + 2 žlice vegete)
2,5 velike žlice maslaca
PRIPREMA: Crveni luka nasjeckati na sitne kockice.
U wok staviti 0,5(pola) velike žlice maslaca te na njemu izdinstati crveni luk.
Kad luk zastakli dodajte rižu. dobro promješajte.
Ubacite odmah grašak. ako je zamrznut, nemojte odmrzavati, ravno s njim u wok!
Sada luku, riži i grašku dodajte temeljac i dobro promješajte i poklopite. Ostavite da kuha 30tak min.
Povremeno promješajte i nadolijte vode po potrebi.
Nakon po prlikici 30 min. kada je tekućina isparila maknite s vatre i umješajte 2 velike žlice maslaca.
Servirajte toplo uz neko meso ili kao samostalno jelo.
Mi smo ga ovaj put jeli uz pureće šnicle na naglo.
POSUĐE: za pripremu rizi bizija koristila sam Delimano keramički wok
Dobar tek uz rizi bizi!
pozdravi iz kuhinje ispod duge od Eveline