rizi bizi / riža s graškom


naslovna

Rizi bizi ili riža s graškom je standardan prilog raznim mesnim jelima. Tko voli može ga konzumirati i kao glavno jelo.

Rizi bizi volimojesti sočan i ukusan, zato poklanjam recept koji je baš po našem guštu.

RIZI  BIZI  / RIŽA  S  GRAŠKOM

trajanje pripreme 35 min.

4 osobe

POTREBNO:                                                                       potrebno1

2 glavice crvenog luka

450 g graška

400 g riže

1 l povrtnog temeljca(ili 1 l vode + 2 žlice vegete)

2,5  velike žlice maslaca

PRIPREMA: Crveni luka nasjeckati na sitne kockice.

U wok staviti 0,5(pola) velike žlice maslaca te na njemu izdinstati crveni luk.

Kad luk zastakli dodajte rižu. dobro promješajte.

Ubacite odmah grašak. ako je zamrznut, nemojte odmrzavati, ravno s njim u wok!

Sada luku, riži i grašku dodajte temeljac i dobro promješajte i poklopite. Ostavite da kuha 30tak min.

postupak

Povremeno promješajte i nadolijte vode po potrebi.

Nakon po prlikici 30 min. kada je tekućina isparila maknite s vatre i umješajte 2 velike žlice maslaca.

Servirajte toplo uz neko meso ili kao samostalno jelo.

Mi smo ga ovaj put jeli uz pureće šnicle na naglo.

IMAG8380

POSUĐE: za pripremu rizi bizija koristila sam Delimano keramički wok

Keramički Wok Prima

Dobar tek uz rizi bizi!

pozdravi iz kuhinje ispod duge od Eveline

Komentiraj