varivo od kelja s pečenim kobasicama


1492738_698706666815322_1966566714_o

Malo smo pretjerali sa hranom i kolačima za ove blagdane,pa sada treba napuniti baterije sa nečim na žlicu.Moj odabir je bio kelj sa ostalim povrćem i naravno muškom dijelu obitelji smo malo podebljali varivo  sa pečenom domaćom kobasom !

 

VARIVO OD KELJA S PEČENIM  KOBASICAMA

trajanje pripreme 60 minuta

za 4 osobe

 

POTREBNO;

Pola glavice kelja 500 g

1 žlica maslinovog ulja

1 mrkva

1 peršin

3 krumpira

1 glavica crvenoga luka

2 češnja češnjaka

1 velika žlica koncentrata rajčice

2 vrhom pune velike žlice brašna

Sol

Papar

Vegeta

1 litra + 8 dcl vrele vode

Pola žličice crvene mljevene paprike

Par komada domaće kobasice

+ brašno po potrebi

PRIPREMA;Povrće oguliti,oprati i nasjeckati a kelj naribati na krupniji ribež.

Na malo maslinovoga ulja izdinstati prvo crveni luk pa zatim redom dodavati i ostalo nasjeckano povrće;mrkvu,peršin,krumpir i češnjak i još dinstati 2-3 minute.

Kada smo izdinstali povrće dodamo izribani ili nasjeckani kelj,prstohvat soli i papra i mješamo dok kelj malo ne splasne.

Zatim dodamo 1 veliku žlicu koncentrata od rajčice,pola žličice crvene mljevene paprike i 2 vrhom pune žlice brašna,1 žličicu vegete. Sve dobro izmješamo i zalijemo sa vrelom vodom,kuhamo oko 40 minuta na srednje jakoj vatri dok se povrće ne skuha.

Začinite još po želji i ako vam nije dovoljno gusto  dodajte još malo brašna.Ja više ne stavljam meni bude dovoljno.

980673_698713356814653_404042951_o

Poslužite uz pečenu domaću kobasicu,hrenovke ili bez ičega samo fino varivoo.

DOBAR TEK ŽELI VAM NINA!

1490841_698713453481310_115067469_o

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s