Meline povrtnuše


er

Suprug kaže da su tako dobre da mogu ići u serijsku proizvodnju.

MELINE  POVRTNUŠE

1 povrtnuša  dužine protvana i debljine 7 cm

POTREBNO:

2 krumpira

3 cvijeta cvjetače

1/2 glavice luka

žličica psylliuma

1 žlica Barilla pesta od rajčice (u nedostatku može i ajvar)

sol

biber

čubrica

začini po želji

3 kore za savijače izrezane na debljinu od 5 cm

1546100_10151897566847199_293072_n

PRIPREMA: Povrće se nariba, dodaju se začini i ostali sastojci i ostavi da odstoji 10-tak minuta.

Kora za savijače se postavi dijagonalno na protvan obložen papirom za pečenje, na to se stavi smjesa te normalno zarola kao savijača.

1510000_10151897567027199_810942585_n

Premaže se uljem i peče 20 minuta na 200C.

INFORMACIJA: Psyllium prah se dobiva od biljke Plantago ovata iz Indije, jako je higroskopan, što znači da upija vlagu i time sve povezuje. Koristi se u raw jelima, jer od soka voća primjerice napravi puding. Kupujem ga u bio trgovinama.

asdf 1558576_10151897567997199_2039552005_n

Dobar tek želi vam Meli, iz kuhinje ispod duge

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s