Fino tijesto,poseban okus im daje vanilin šećer..Ne brinite neće vam biti slatko tijesto nego slano.Punjenje po vašoj želji kod mene klasika,sir,naribana šunka za pizzu,origano ,kečap…
PIZZA KOLUTIĆI
Trajanje pripreme 90 minuta
POTREBNO;
800 g mekog brašna
5 dcl mlakog mlijeka
1 vrećica vanilin šećera
2 žličice soli
1 kvasac
2 dcl ulja
1 jaje za premazivanje
sezam za posipanje
1 vrećica praška za pecivo
____________________________
PUNJENJE; izmješajte=
prstohvat origana
150 g naribane šunke za pizzu
150 g naribane goude
kečapa ili sosa od rajčice po želji –ja sam stavila 4 žlice
(možete puniti i sa svježim sirom i začinima+ 1 jaje)
PRIPREMA; Kvasac izmrviti, dodati mu 1 vanilin šećer i 1 dcl mlakog mlijeka i pustiti da se diže.
Od brašna,podignutog kvasca,soli,ulja i ostalog mlakog mlijeka zamijesiti tijesto i ostaviti ga pokrivenog na toplome da se diže 30 minuta.
Kada se tijesto podiglo istresti ga na malo pobrašnjenu podlogu i razvaljati 1-1,5 cm debljine.
Sa čašom vaditi krugove i slagati ih na pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti ih ponovno da se malo odmore i dižu 15-20 minuta.
Kada su kružići odstojali čašicom za rakiju(malom štamplicom) utisnuti udubljenja u sredini kruga .
Udubljenja puniti punjenjem od šunke i sira,jaje razmutimo i premažemo krugove te ih posipamo sezamom.
Peći u zagrijanoj pećnici 200 C dok ne porumene oko 15-20 minuta.
Pizza kružići su gotovi i spremni za degustaciju …
Pozdravi od Nine iz kuhinje ispod duge