umak od poriluka uz njoke


    1552065_699859723366683_543031344_o

Jednostavan,brz i fin umak od poriluka vrhnja i začina s malo više papra…Kao samostalno jelo  s njokima (domače njokehttps://kuhinjaispodduge.wordpress.com/2014/01/10/pahuljasti-domaci-njoki-bez-krumpira/ )   ili tjesteninom ili kao prilog uz meso…vi odlučite!

UMAK OD PORILUKA UZ NJOKE

trajanje pripreme 20 minuta

Za 2 osobe

POTREBNO;

1 poriluk

2 češnja češnjaka

5 loptica mini mozzarelle

pola čaše kiselog vrhnja

2 žlice vrhnja za kuhanje

mješavina začina

sol

papar

vegeta ili pola povrtne kocke za juhu

1,5 dcl vode

1 kockica maslaca

prstohvat peršina

PRIPREMA; Poriluk prepoloviti po dužini i dobro oprati,nasjeckati ga na tanke kolutiće i dinstati ga zajedno sa nasjeckanim češnjakom  na 1 kockici maslaca dok ne omekša.Dok se dinsta dolijevati malo po malo vode kako ne bi zagorio.Poriluk posoliti, dobro popapriti(ako jedu i djeca staviti manje papra) i dodati  prstohvat mješavine začina(origano,bosiljak,ružmarin,timijan,peršin) ili začine koje vi koristite i volite.Ubaciti pola kocke za povrtnu juhu ili 1 žličicu vegete,kiselo i vrhnje za kuhanje.Doliti preostalu vodu,promješati i dodati mozzarellu.Kuhati još kratko na srednjoj vatri dok ne dobijete željenu gustoću umaka.

1419009_699859240033398_492387974_o

Umak poslužite uz kuhane domaće njoke ili tjesteninu,rižu…Za mene je umak poslužen samo sa njokima a mužu uz paniranu šniclu i zelenu salatu koju nisam začinila samo posolila.

1606753_699859463366709_1262009863_o

Puno pozdrava iz kuhinje ispod duge od vaše Nine!

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s