rolice od lisnatog tijesta s kremom od vanilije


 naslovna Jako,jakooo fine rolice sa savršenom,laganom kremicom od vanilije..uf svaki dan ih mogu jesti :).Po vašem izboru ova krema može biti i u čokoladnoj varijanti,koja vam je draža.

ROLICE OD LISNATOG TIJESTA S  KREMOM OD VANILIJE

Trajanje pripreme 2h +hlađenje kreme

Za 36 rolica

POTREBNO;

ROLICE;

750 g lisnatog tijesta( jedno + još pola pakovanja)

1 jaje za premazivanje

1 kockica maslaca ili margarina za klupe

malo brašna

šećer u prahu za posipanje

________________________________________

KREMA;

500 ml mlijeka

1 puding od vanilije(ako želite čokoladnu kremu stavite čokoladni  puding)

150 g šećera

2 vrećice vanlin šećera

1 žličica arome vanilije

1 žlica gustina

10 g želatine fix-instant

3 žumanjka

2 dcl izrađenog slatkog vrhnja za šlag

PRIPREMA; Odmrznuto lisnato tijesto razvaljajte tanko na malo pobrašnjenoj površini,svako posebno(trebate imati 3 komada po 250g tj.  1 i još pola pakovanja ).Od svakog komada lisnatog trebate dobiti po 12 dugih trakica(širine oko 3cm i dužine nekih 30cm-zavisi kakvi su vam kalupi) ukupno 36 komada.

Kalupe za rolice malo premažite maslacem ili margarinom da se tijesto lakše skida nakon pečenja.Na svaki kalup zarolajte po 1 trakicu tijesta i stavljate na pleh prekriven papirom za pečenje.Premažite razmućenim jajetom i pecite na 200C dok malo ne dobiju boju oko 20 minuta.Kada su rolice gotove i pečene odmah ih takve vrele skidajte sa kalupa i ostavite ih da se dobro ohlade.U svaki pleh stavljajte po 12 rolica,znači morate ispeći 3 pleha sa po 12 rolica da se ne spoje tokom pečenja.

KREMA; U zdjelicu stavite 1 puding od vanilije,gustin i 1 dcl mlijeka i promješajte da nema grudica.Preostalih 4 dcl mlijeka i žličicu arome vanilije stavite kuhati na laganu vatru.Žumanjke,vanilin šećer i obični šećer  satvite u posudu za miksanje i dobro pjenasto izmiksajte par minuta.Smjesi od žumjanjaka dodajte razmućeni puding i gustin,želatinu fix i još jednom malo izmješajte.

Dobivenu smjesu lagano ulijevajte u mlijeko uz neprestano mješanje.Mješajte i kuhajte kremu dok se ne zgusne i ne krenu se dizati mjehurići.Skuhanu kremu pokrijte prozirnom folijom da se ne stvori kožica.Kremu prvo dobro ohladite vani a zatim ju najbolje preko noći ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi(tada je najukusnija) a možete i na par sati u hladnjak ako vam se žuri.Kada se krema ohladila u hladnjaku izmiksajte ju mikserom i dodajte joj 2 dcl izrađenog slatkog vrhnja tj. šlaga i još jednom dobro,jednolično izmješajte.

1604257_699880890031233_558312141_o

Dobivenu kremu stavite u vrećicu za ukrašavanje i njome punite rolice.Gotove rolice posipajte šećerom u prahu.

Kada pravim čokoladnu kremu pomješam šećer u prahu i kakao i time posipam rolice.

Napomena;Rolice pecite taj dan kada imate već gotovu kremu da budu svježe,ne dan ranije

Ako kupujete lisnato u lidlu prepolovite ga na pola,oni imaju pakirano 500g u komadu

Kalupe za rolice možete napraviti sami od alu- folije https://kuhinjaispodduge.wordpress.com/2014/01/16/kalupi-za-saum-rolice/ .

1548336_699881263364529_1888942429_o

Uživajte u ukusnim i laganim rolicama.

Pozdrave vam šalje Nina!

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s