začinjeni vulkan


best naslovna

Vrlo lako nastaju recepti, posebno kad dobijem temu, brzo smislim sastojke i ludi naziv. Tako je nastao i začinjeni vulkan. 

Sastojke sam već odabrala za sutrašnji ručak, a na zidu Delimano stranice pročitam “nagradna igra”, pa što se ne bi igrala?. Podjelim na svom zidu natječaj,  i krenem u kombiniranje sastojaka. 

Osnovni sastojci bili su junetina, koju sam preko noći omekšala, bukovače i šampinjoni. Kako je naziv igre “Kuham žačinjeno”, pogađate, skuhala sam ih začinjeno :D.

Od pirea sam napravila vulkan sa ožiljcima od starih kratera, a začinjenu lavu sa stavila u sredinu.

kako omekšati junetinu ? >https://kuhinjaispodduge.wordpress.com/2013/09/03/kako-omeksati-junetinu/

krumpir pire https://kuhinjaispodduge.wordpress.com/2013/11/05/krumpir-pire-mljacko/

ZAČINJENI  VULKAN

vrijeme pripreme 50 min.

za 4 osobe

POTREBNO:                                                                                            IMAG9585

200g junetine (rezane na trakice)

250g bukovače

250g šampinjona

2 crvena luka

2 režnja češnjaka

2 dcl crnog vina

1 velika žlica adceto balsamico(okuš šumskih bobica)

1 mala žlica mix začina(za gulaš)

1 mala žlica chillia                                                                                        IMAG9590

1 mala žlica mix paprike

biber

vegeta

list vegete

feferona

lovor

1 žlica svježeg peršin lista

maslinovo ulje

6 dcl junećeg temeljca (ako nemate običnu vodu)

sol

______________________

1,5 dcl vode + velika žlica brašna

PRIPREMA: zagrijte wok, stavite malo maslinova ulja te ubacite sitno nasjeckani crveni luk.

Kad je luk zastaklio, izvadite ga sa strane.

U wok sada ubacite žlicu maslinova ulja te stavite juneće takice da dobiju boju s obje strane.

Kad je junetina dobila lijepu boju dolijte crveno vino, pojačate vatru da bi tekućina brže isparavala. Neka kuha 5 min., vina će ispariti pola.

Ubacite  crveni luk natrag, dodajte isjeckani bijeli luk, bukovaču narezanu na trakice i šampinjone na četvrtine, dolijte 6 dcl temeljca ili obične vode, ubacite sve začine te dojajte žlicu adceta balsamica, promješajte i poklopite.

Neka sve zajedno poklopljeno kuha 40 minuta na srednje jakoj vatri. Povremeno promješati i dodati sol po potrebi.

uređeno priprema

Nakon 40 min. u 1,5 dcl vode dobro izmješati žlicu brašna(potpuno bez grudica) te lagano uz stalno mješanje ulijte u wok, neka kuha još oko 2 min.

Jelo je gotovo, servirajte!

SERVIRANJE: začinjeni vulkanski saft možete servirati uz tijesto, njoke, kuhani krumpir na kockice ili kao ja uz krumpir pire.

serviranje

POSUĐE: za kuhanje zažinjenog vulkana koristila sam Delimano keramički wok

Keramički Wok Prima

Volite li začinjenu, spicy hranu isprobajte svakako začinjeni vulkan,

pozdrave šalje Evelina iz kuhinje ispod duge!

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s