francuski krumpir


1070912_701945319824790_1849342122_oFino i zasitno jelo,uz neku finu zelenu salatu,mladi luk ili nešto od zimnice super zimski ručak!Svatko ga pravi na svoj način pa evo i moga…

FRANCUSKI  KRUMPIR

Trajanje pripreme 80 minuta

Za 2 osobe

POTREBNO;

500-600 g krumpira

100 g domaće kobasice

3 tvrdo kuhana jaja

Sol

Papar

3 žlice ulja

180 g kiselog vrhnja( i čaša ili manje po želji)

______________________________________

Za posluživanje zelena salata i mladi luk

PRIPREMA; Krumpir oprati pa ga skuhati u posoljenoj vodi,kada je kuhan oguliti ga i narezati na ploške.Jaja kuhati oko 10 minuta da budu tvrdo kuhana pa ih kao i krumpir oguliti i narezati na ploške.Kobasicu narezati na kolute i malo samo ugrijati na 2 žlice ulja,tek toliko da one puste svoj miris i boju u ulje.

Sve skupa staviti u jednu zdjelu i kobasicu sa svim uljem također,posoliti,popapriti i izmješati.Možete i slagati red krumpira-red jaja-red kobasice kako želite.Istresti sve u vatrostalnu zdjelu koju malo nauljite.Sve prelijte kiselim vrhnjem i zapecite prvo sa folijom na 200C  20 minuta i još 10 minuta bez folije da dobije boju.

Jako je fino i ako skuhate šaku riže i pomješate i nju sa krumpirom,jajima i kobasicom.

1551957_701945689824753_537543849_o

Poslužite uz salatu po vašoj želji.

Pozdrave Vam šalje Nina!

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s