bavarski pereci


         1060559_706428859376436_906637969_n                                        

  Ovo je bila želja moga muža,nisu baš kao pravi oni koje teta Kaja donese ali bili su finiii.Bitno da je želja ispunjena.Ne volim ih baš raditi jer se inače kuhaju u vodi sa sodom i demoliram si cijelu kuhinju.Tražeći po netu recepte naišla sam i na ovaj i malo ga prilagodila sebi.Probajte i vi!

BAVARSKI PERECI

trajanje pripreme  80 minuta

za 10 pereca

POTREBNO;

2,5 dcl hladnog mlijeka

1 vrećica suhog kvasca

500 g mekog brašna

50 g omekšalog maslaca

2 žlice ulja

pola ili 1 kašičica soli(po ukusu)

1 kašičica šećera

+ još malo brašna za izradu

________________________________

PREMAZ;

50 ml mlijeka

1 žlica sode bikarbone

krupna sol,sezam,mak,kim

PRIPREMA; U hladno mlijeko isipamo kvasac i ostavimo da odstoji  10 minuta.U posudi izmješamo brašno u koje dodamo sol i šećer sve skupa izmjšamo i dodamo maslac,kvasac sa mlijekom i ulje.Zamjesimo tijesto i prebacimo na malo pobrašnjenu radnu površinu i dobro ga izmjesimo još nekih 5 minuta dok ne postane glatko.Podjelimo tijesto na 10 loptica,pokrijemo ih krpom i ostavimo  da odmaraju 30 minuta.

Nakon 30 minuta uzimamo po 1 lopticu razvaljamo ju rukama u dugačku kobasicu 🙂 (ako želite deblje perece razvaljajte ih kraće)da na krajevima bude tanja.Uhvatimo oba kraja i prepletemo ih 2 ili 3 puta kako želite i prebacimo,zalijepimo preko krajeva tijesta da dobijemo perec.Perece slažite na pleh obložen papirom za pečenje.Kada su svi pereci gotovi napravite premaz.

1553600_706418559377466_1374824381_o

Stavite mlijeko na vatru u dublju posudicu i kada zavrije maknite sa vatre i umješajte sodu.Stvorit će se gusta pjena i time odmah premažite perece.

1622388_706418626044126_200966503_o

Svaki perec malo zarežite na debljim mjestima sa nožem ili škarama i pospite po želji sa krupnom soli,kimom,sezamom…

1496435_706418646044124_1056592310_o

Stavite ih peći na 180 C  20-30 minuta.Kada su pečeni neka se malo ohlade i možete uživati uz kockicu maslaca i čaj!

Od ovoga tijesta možete praviti i druge oblike peciva,kifle ili nešto drugo ne moraju biti pereci.

Pozdrave vam šalje Nina!

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s