krumpir s bosiljkom


nas

Ukusan hrskavi krumpir s bosiljkom možete poslužiti kao prilog,ali ga možete  hrskati i kao samostalno jelo.

Ovu kombinaciju bosiljka kao začina s krumpirom vidjela sam na FB fotkici kod prijateljice Bilje. Radoznala sam ju pitala što je to zeleno po krumpirićima, otkrila mi je, a ja sam hitro požurila isprobati. Od tada sam ga pravila u više navrata. Danas recept dijelim s vama, isprobajte i vi ovu kombinaciju bosiljka i krumpira!

trajanje pripreme 35 min.

POTREBNO:

1 kg krumpira (crvenog)

1 žlica mljevenog suhog bosiljka

1 žlica maslinovog ulja

1 žlica oštrog brašna

1 mala žličica soli

PRIPREMA: Krumpir oguliti, oprati ga, nasjeći na četvrtine (po potrebi i sitnije, ovisi o veličini krumpira).

Zamješati bosiljak, maslinovo ulje, brašno i sol,  pomješati sa krumpirom.

zamješaj

Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.

Krumpir poslagati u protvan tako da se svaki komadić može peći sa svih strana, raširite ga.

Krumpir pecite 30 min. na 200 stupnjeva ili dok mu korica ne porumeni

POSUĐE: za pripremu krumpira s bosiljkom koristila sam Delimano keramički protvan

DELIMANO CERAMICA PRIMA FLAT TRAY Photo_2 IN  July 2012

Uz hrskavi krumpir s bosiljkom šaljem pozdrave iz kuhinje ispod duge, vaša Evelina

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s