zapečeni karfiol


naslovna

U trgovini blizu naše kuće, na posebnoj akcijskoj cijeni kupila sam dva karfiola, donijela kući i rekla, danas jedemo karfiol! Poneki se nos  možda i uvrnuo, ali znala sam da će se mišljenje promjeniti kada isprobaju prvi zalogaj. Tako je i bilo, promjenili su mišljenje i za koji dan tražili da ponovim ovaj recept 🙂 Ovaj put sam ga radila kao prilog

Ovo jelo možete jesti samostalno ili kao prilog.Ako ga radite kao glavno jelo preporučujem da radite od 2 karfiola i sve navedene namirnice stavite duplo, dolje stavite kuhanu tjesteninu penne ili pužiće cca.250 g

ZAPEČENI KARFIOL

trajanje pripreme 35 min.

za 4 osobe

POTREBNO:

1 glavica karfiola

2 režnja češnjaka

300 ml mlijeka

150g gauda sira

maslinovo ulje

1 žličica šećera

2 žlice brašna

sol

bijeli biber

IMAG9733

PRIPREMA: Karfiol razdvojiti na cvjetove i staviti da kuha u slanoj vodi cca.10 min.

U dubokoj čaši/shakeru promješam brašno, mlijeko, žlicu šećera u jednoličnu smjesu

Bešamel umak; na zagrijano maslinovo ulje bacim sitno nasjeckani češnjak na kratko, samo da zamiriši, dolijem smjesu mlijeka i brašna, posolim i dodam biber po želji. Nakon što baci ključ ostavim 2 min. na laganoj vatri uz stalno mješanje.

Zagrijemo pećnicu na 200 stupnjeva.

Gaudu naribamo na ribež.

Karfiol procjedimo te stavimo na dno protvana, zalijemo ga bešamel umakom i posipamo ribanom gaudom, ubacimo u pećnicu na 200 stupnjeva 20 minuta. Nakon toga serviramo.

POSUĐE: za pripremu zapečenog karfiola koristila sam keramički okrugli Delimano protvan

IMAG9793

Uživajte i vi uz zalogaje zapečenog karfiola, dobar tek iz kuhinje ispod duge želi vam Evelina

IMAG9798

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s