bistra juha od kelja i mrkvice


naslovna

Topla  juhica uvijek dobro dođe. Ovo je zdrava juha od puno povrća. Možete ju raditi uz dodatak mesa ili neke tjestenine. Ovako je dovoljno savršena, pa meni nije potrebno ništa drugo u žlici do povrća i bistre zelenkaste juhe.

BISTRA JUHA OD KELJA I MRKVICE

trajanje pripreme 20 min.

za 4 osobe

POTREBNO:

5 mrkvi (većih)

10 prokulica

3 velika lista kelja

3 režnja češnjaka

1/4 celera

1/4 crvenog luka

2 l povrtnog temeljca

MOGUĆNOST: ako nemate povrtni temeljac zamjenite ga vodom i žlicom vegete 😉

IMAG0133

PRIPREMA: Prokulice očistiti te narezati na četvrtine. Staviti ih kuhati sa vrlo malo vode cca. 5 min. Nakon što su kuhale cca. 4 min dodajte rezane listove kelja da prokuhaju na minut. Procjedite prokulice i kelj listove, neka pričekaju koji trenutak

Za to vrijeme ogulite mrkvu, operite i narežite na tanke kolutiće. Češnjak usitnite, a celer narežite na trakice.

Kad ste stavili cijediti prokulice i kelj u prazan lonac ubacite mrkvu, celer, luk i bijeli luk te stavite na vatru. Nakon svega 1 minute osjetiti ćete ugodan orašast miris, promješajte 2-3 puta povrće na vatri (na vatri bude svega 2 min. bez vode), ubacite prokulice i kelj listove te nadolijte povrtni temeljac.

PicMonkey Collage

Kuhajte  10-15 minuta i poslužite toplu zelenkastu juhu punu vitamina.

POSUĐE: za pripremu ove juhice koristila sam lonac zapremine 4l iz mega seta Tempo Prestto

TempoPrestoMegaSet_8611233[1]

dobar tek želi vam Evelina iz kuhinje ispod duge!

IMAG0151

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s