veganski sekeli gulaš s dimljenim seitanom


1510846_10151955570697199_1289016324_n

Dobila sam prekrasan dimljeni seitan od Saše i Danijela Jakšića i odlučila suprugu napraviti mađarski gulaš po receptu moje bake.

VEGANSKI “Székely gulyás” S DIMLJENIM SEITANOM

za 2 osobe

trajanje pripreme 35 min.

 

POTREBNO:

300-400g dimljenog seitana

1/2 glavice narezanog kiselog kupusa

2 glavice luka

1,5 dl kuhane rajčice

2 žlice mljevene slatke paprike

sol

biber

2 žlice kima

3 lista lovora

5 režnja češnjaka

ulje

1-1,5 l vode

 

PRIPREMA: Na ulju pržimo luk i seitan narezan na kockice, pirjamo oko 5 minuta, dok malo “ne zagori” (bakina tajna).

Dodamo mljevenu papriku, još malo promiješamo, dolijemo vodu, dodamo kim, sol i rajčicu.

Kuhamo 10-tak minuta. Protisnemo sav češnjak u lonac, zatim ubacimo kiseli kupus i lovorov list te još kuhamo 15-tak minuta na laganoj vatri. Po želji dodamo još vode, ako ona ispari.

Kod serviranja sam koristila zobeno vrhnje.

Pozdrav od vaše Meli iz kuhinje ispod duge

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s