slatko čoko srce


srce ljubavno

Proslave rođendana i naruđbe mojih najmilijih. Cheesecake sam prošli tjedan pravila dva puta, tiramisu dva puta, carski kolač i carske mafine, čokoladne mafine sa kapučinom, slatki kruh samo jedanput 😀  

Slatko čoko srce je novo kreirani recept koji će se zasigurno ponavljati, jer kombinacija okusa je čokoladno odlična. Sladak tjedan je iza nas,  bilo je veselo i sa slanim jelima i grickalicama.

Slavljenici moji, Lorna i Klaudio, nadam se da sam vam slatke želje ostvarila u potpunosti 😉

SLATKO ČOKO SRCE

trajanje pripreme 180 min.

POTREBNO:

ČOKOLADNO PRHKO TIJESTO;

125g brašna

75g maslaca

20g kakaa

30g šećera

1 žutanjak

prstohvat soli

________________________

NUGAT  KREMA;

6 žumanjaka

4 velike žlice šećera

80g bijele čokolade

90g maslaca

________________________

GANACHE;

100g čokolade za kuhanje

100ml slatkog tekućeg vrhnja(tekući šlag)

_________________________

POSIP I DEKORACIJA;

50 ml slatkog tekućeg vrhnja

vanili šećer

20g bijele čokolade

PRIPREMA: ČOKOLADNO PRHKO TIJESTO; u posudu stavite brašno, šećer, kakao, prstohvat soli, žumanjak i hladni maslac narezan na kockice. Rukom počnite mijesiti tijesto, djelovat će na prvu suho, takvo mora biti. Mjesite 7-10 minuta dok se ne počene pretvarati u jednoličnu masu, tada napravite kuglu, stavite u foliju i u frižider na min. 30 minuta. Možete ju staviti i preko noći.

Razvaljati tijesto (dodajte malo brašna ispod i iznad) te razvaljano tijesto staviti u kalup i peći na 200 stupnjeva oko 15 min.

Izvaditi iz pećnice i iz kalupa te ostaviti da se hladi.

prhko čokoladno tijesto

NUGAT KREMA; Izvagati maslac, narezati na kockice i ostaviti da se opusti na sobnoj temperaturi.

Na pari kuhati žutanjca, šećer i bijelu čokoladu. Cca. 10tak   minuta,  od trenutka kad pomoću lopatice osjetim da se zgušnjava, tada skinem gornji dio posude sa lonca ( u kojem je dolje ključala voda) i nastavim miješati kremu bez daljnjeg zagrijavanja. Krema će se miješanjem zgusnuti, a i prohladiti.

nugat krema

Kad krema bude hladna trebamo joj dodati maslac koji je odležao na sobnoj temperaturi, omekanio. Izmiksati sve zajedno u nugat kremu.

Kad je krema gotova možete ju nasipati u kalup preko čokoladnog prhkog tijesta. Ostavite da se krema hladi i stisne bar sat vremena.

IMAG0191

GANACHE; Čokoladu narezati nožem što sitnije, staviti čokoladu u dublju posudu.

Staviti slatko vrhnje na vatru da zavrije. Nakon što je bacilo ključ, skinuti s vatre te preliti narezanu čokoladu. Ostaviti minuticu da se čokolada opusti, te sve umutiti u jednoličnu masu.

ganače

Kad se nugat krema stegnula, preko nje sipati  pripremljen ganache. Ganache razmazati i ostaviti torticu da se hladi.

IMAG0192

POSIP I DEKORACIJA; zakuhati slatko vrhnje i vanili šećer. Kad se prohladi s tim preliti tortu u obliku srca. Ja sam radila male kapljice žlicom, koje su se spojile u niz.

Bijelu čokoladu sam narezala nožem i stavila u sredinu torte

IMAG0211

korak po korak, step by step

 PicMonkey Collagenovo

POSUĐE: za pravljenje ove torte koristila sam kalup u obliku srca

srce kalup

Proslavite i vi rođendan uz slatko čoko srce!! Voli vas Evelina uz kuhinje ispod duge

IMAG0232 - Klaudio

Oglasi

Jedna misao o “slatko čoko srce

  1. Povratni ping: prhko tijesto mi uvijek uspije | kuhinja ispod duge

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s