Zwiebelkuchen, kolač od luka


dfghj

Njemački “Zwiebelkuchen” (kolač od luka) u veganskoj varijanti s dimljenim seitanom i svježom okarom Saše i Danijela Jakšića!

NAPOMENA: Za nevegane, umjesto seitana i okare neka pirjaju dimljenu slaninu

 KOLAČ OD LUKA

trajanje pripreme 30 min.

POTREBNO:

500g brašna

1 suhi kvasac

1 prašak za pecivo

2 glavice luka

100g naribanog dimljenog seitana

3 žlice svježe okare

5 režnja češnjaka

mljevena paprika

sol

2 dl ulja

PRIPREMA: zamijesimo tijesto od brašna, kvasca, praška za pecivo, soli, mlake vode i 1dl ulja. Tijesto treba biti meko, tek da se ne lijepi za ruke. Ako se lijepi, stavimo ulje na ruke i zamijesimo.

Ostavimo tijesto sa strane dok pripremimo luk.

U tavi na ulju pirjamo nasjeckanu 1 glavicu luka dok ne porumeni. Kada je gotovo, dodamo luk u tijesto i premijesimo.

Nakon toga tijesto raširimo rukama na protvan i papir za pečenje. Razvučemo ga na debljinu od 1 cm.

U tavi na luku prijamo nasjeckani luk, naribani seitan. Pred kraj pirjanja dodamo okaru, papriku i češnjak. Ako je smjesa presuha, dodamo još malo ulja.

Stavimo peći na 220C 15-tak minuta, dok ne porumeni tijesto sa strane.

1903222_10151958836492199_1322918309_n

poslužite i uživajte!

Veliki pozdrav od Melite iz kuhinje ispod duge

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s