piletina u umaku od češnjaka


  1940045_719636451389010_1837818686_n

Ovako možete pripremiti piletinu,svinjetinu ili neko meso po vašoj želji.Ja sam se odlučila za piletinu.Meso bude fino  i sočno a jednostavno je i brzo gotovo.

PILETINA U UMAKU OD ČEŠNJAKA

Trajanje pripreme 60 minuta

Za  2 osobe

POTREBNO;

4 pileće šnicle od bijelog mesa(pola bijelog mesa)

2 češnja češnjaka

1 lovorov list

1-2 žlice brašna

pola žličice mljevene crvene paprike

vegeta

sol

papar

1,5 dcl tople vode

peršinov list po želji

ulje

PRIPREMA;  Meso začiniti sa vegetom,soli i paprom i ostaviti malo da odmori dok pripremite ostale sastojke.

U posudu staviti malo brašna i pola žličice crvene paprike i promješati.Češnjak izrezati na ploške.

1927125_719635818055740_1295363603_n

Svaki komad mesa samo sa jedne starane uvaljati u brašno sa crvenom paprikom.Na malo ulja meso zapeči prvo sa one starane koju smo uvaljali u brašno,zatim sa druge strane.

Zaliti sa 1,5 dcl tople vode,dodati lovor i češnjak.Poklopiti i kuhati dok meso ne postane meko i dok ne dobijemo željenu gustoću umaka.Meso tokom kuhanja 2 puta preokrenuti,začiniti po želji sa soli,paprom i vegetom i dodati usitnjeni list peršina ako želite.

1947373_719635984722390_166597212_n

Mi volimo da je meso jako mekano  zbog nas i zbog djece pa ja ovo jelo kuham oko 45 minuta.Vi možete smanjiti vrijeme pripreme.

Na ovaj način pripremam i svinjske kotlete i vratinu budu jako sočni.

1922904_719636124722376_670092321_n

Meso u umaku sam poslužila uz rižu i salatu od crvenog-ljubičastog kupusa.

Puno pozdrava od Nine

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s