kolač s breskvama


                             1912034_720528861299769_819124340_o Jednostavan,fin i lagan voćni kolač.Probala sam ga kod rođakinje,moje najdraže doktorice 🙂  u ljetnim mjesecima i odličan je.Marina hvala na receptu!

 KOLAČ S BRESKVAMA

Trajanje pripreme; 60 minuta

POTREBNO;

BISKVIT;

6 jaja

5 žlica šećera

1 žličica arome vanilije

6 žlica mekog brašna

1 vrećica praška za pecivo

_________________________________

KREMA;

1 l mlijeka

3 pudinga od vanilije

5 žlica šećera

3 kisela vrhnja

1 vrećica vanilin šećera

_________________________________

velika limenka 820g bresaka

3 dcl izrađenog slatkog vrhnja(možete staviti i 0,5 dcl)

PRIPREMA; Za biskvit dobro izmutite jaja sa šećerom i aromom vanilije.U smjesu  dodajte brašno pomješano s praškom za pecivo i jednolično izmješajte.

1781032_720528564633132_247750147_o

Stavite peći u pleh veličine 30×40 obložen papirom za pečenje.Pecite na temperaturi od 180 C oko 15-20 minuta zavisi od pećnice.

Breskve ocijedite i pečeni biskvit prelite sokom od bresaka.

U 2 dcl mlijeka razmutite 3 pudinga od vanilije te ga skuhajte u preostalih 8 dcl mlijeka zajedno sa šećerom i vanilin šećerom.U skuhani vrući puding dodajte 3 kisela vrhnja.

901660_720528681299787_2139948521_o

Na biskvit poslažite breskve iz kompota cijele ili narezane i na to izlijte kremu.

Ohlađeni kolač premažite izrađenim slatkim vrhnjem – šlagom.

Breskve možete zamjeniti sa drugim voćem po vašoj želji.

Lijep pozdrav od Nine

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s