složenac od krumpira i blitve


10149406_735595883126400_858349237_n

Ovo jelo možete jesti samostalno uz neku salatu ili kao prilog nekom mesnom jelu ili ribi.

Trajanje pripreme 60 minuta

 

SLOŽENAC OD KRUMPIRA I BLITVE

POTREBNO;

500 g krumpira

150-200 g skuhane blitve

1-2 češnja češnjaka ili 1 mladi češnjak

2 dcl vrhnja za kuhanje

pola dcl mineralne ili obične vode

sol

papar

ulje

malo vegete

4 komada tanko narezane slanine-špeka

________________________________________

PRIPREMA; Krumpir ogulite i narežite ga ili naribajte uz pomoć ribeža na tanke ploške.Operite ga a zatim ga začinite sa soli,paprom,2 žlice ulja i malo vegete.Vrhnje izmješajte sa vodom.

912584_735570623128926_1621611958_n

Blitvu operite pa ju samo kratko blanširajte u kipućoj posoljenoj vodi  oko 2 minute.Kada je blitva blanširana izvadite ju iz vode,ocjedite i usitnite.

10154663_735570753128913_430963649_n

Vatrostalnu posudu malo nauljite i u nju slažite red krumpira,zatim malo blitve i isjeckanog češnjaka,još malo ako je potrebno soli i papra i zalijte sa pola mješavine vrhnja i vode.Opet slažite red krumpira i gore blitva, češnjak i zalijte sa ostatkom mješavine vrhnja i vode.

10150099_735595069793148_697927867_n

Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180-200 C prvo prekriveno folijom oko 30 minuta dok krumpir ne omekša,zatim maknite foliju i poslažite gore slaninu i neka se još malo zapeče da dobije boju.

1482314_735595206459801_114857714_n

Ja sam samo na jedan dio stavljala slaninu za muža 😀 ja sam jela bez nje.

Umjesto vrhnja za kuhanje možete napraviti i bešamel od mlijeka,brašna,češnjaka,soli i papra i time zaliti krumpir.

Dobar tek vam želi Nina

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s