diskus hernija i treninzi


PicMonkey Collage

30 min orbitreka prošli tjedan, 32 min., 34 min.,… do 38 minuta sam stigla jučer..jeeej! IDEMO DALJE!

Prije 10tak godina dogodio mi se “famozni” moment kad sam istresala mrvice sa velike, debele deke, preko balkona…zovu ga diskus hernija. U tom trenutku sam pokušavala ispraviti se pa saviti, i tako ponovila nekoliko puta, ne bili mi nešto škljocnulo i bol nestala. U tom trenutku bilo je uzaludno činiti bilo što osim smiriti se. U donjem dijelu leđa(lumbalni dio) osječala sam bol koja nije prestajala. Mama je pretpostavila što mi je, te me odvezla u jedan centar gdje su me grijali, bockali, razvlačili..ne bi li bila bolje. Mama je i skuhala i odvela Lornu i Luciana kod sebe na ta dva-tri dana, jer su bili maleni, razigrani, željni šetnje i igre, koje tih dana nisam mogla pružiti.

Baš tih dana se poklopilo da Klaudio i ja budemo kumovi malom Josipu. Zamislite, izgledala sam ukočeno :)..iako me uhvatilo u donjem dijelu i samo okretanje ili kimanje vratom kao da je povlačilo živac amo-tamo. Dakle ukočena i nakljukana tabletama..koja divna kombinacija 😉

Napokon nakon 2 tjedna završila je moja bolna priča uz uputstva: kad vadiš veš čučni, ne saginji se, nemoj dizati preteško, ojačaj mišiće lumbalnog dijela…. Pridržavala sam se toga. krenula na aqua aerobik, poslije i na običan(na suhom) aerobik, vozikala bajs i naravno uvijek puno šetala.

Nekoliko puta do sada sam osjetila da me malko zeza taj dio i onda bih pazila dan dva i sve bi brzo nestalo..sve do prije mjesec dan. E daaaa, tako me presjeklo! Kao da sam se prepolovila u tom dijelu. Naobičniji izlazak iz kade me uklještio da sam vikala (čitaj cvilila). Ponovo počinje moja kratkotrajna agonija, ooo neee :O Sutradan odlazim na masažu misleći da će mi nakon toga biti bolje. Pola sata bolnog masiranja za koje mi je bilo potrebno staviti gumu u usta (nisam imala, al dobro bi došla). Kaže maser, sad će zaboljeti, a ja mislim, a što je onda bilo ovih 10tak minuta ?? Napravio je nešto što se zove čupanje živca  😛 …no umjesto kući Klaudio me je odvezao doktorici direkt na bocabocu. Nisam dugo primila bocku, ali ova tura me totalno ohrabrila! …više se ne bojim boce 🙂 pobjedila sam ju, a mogu reći da mi je u tom periodu bila čak i prijateljica, jer mi uz nju bilo puuno lakše.

Znala sam da sam sama zenula, jer nisam vježbala gotovo ništa…6-7 mjeseci. Kako bih bila dobro i kako bi se moja kičma i ja jaako voljele i kako bi mi služila u potpunosti, odlučila sam biti dobra prema njoj! Prije dva tjedna krenula sam ponovo na fitness. Za sada je trener rekao polako. Preporučio mi je orbitrek, istezanja, plenkove i spravu za vježbanje leđnih (uz napomenu, radi kratke). Uskoro, vjerujem, da ću moći sve sprave i sve grupne treninge.

Ovaj text je za sve vas koje upravo nešto boli, sve vas koje je boljelo i vas koji ste uvijek zdravi. Za sve vas koji vježbate, koji trenutno ne vježbate i koji niste vježbali do sada.

jeste već isprobali plank(plenk) izdržaj? Čini se tako lako,..ali, koliko sekundi izdržite?

images

ispod duge, šaljem tople pozzdrave, Evelina

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s