cannelloni-kaneloni


naslovna

Ovi kaneloni su me na prvu oduševili i stavila sam ih u košaru. To je tjestenina koju zbog njezina valjak oblika nije jednostavno pripremiti kao domaću..sve se može, ali ovdje je veliko ALI 🙂 radije ju kupite. Ako ne pronađete kanelone u trgovini, recept slobodno pripremite kao da radite lazanje.

Imate li znatiželjno dijete, koje voli isprobati i testirati tvrdoću sirova tijesta(ovaj put kanelona) tada ovu tjesteninu sakrijte u neki zakutak….inače će vam “otpasti” dio koji je testiran 🙂 vidi fotku 🙂 🙂 🙂

2014-12-01 17.33.24

CANNELLONI-KANELONI

trajenje pripreme 60 min.

POTREBNO:

punjenje:

500g tjestenine

500g mljevenog (70%junetina30%svinjetina)

50g slanine

1 crveni luk

4 režnja češnjaka

2 stabljike celera

2 mrkve

1 rajčica /ili  konzervirana rajčica

2 žlice domaćeg kečapa ili stavite još dvije konz. rajčice

2 male žlice origana

1 mala žlica bosiljka

sol

biber

maslinovo ulje

___________________

umak:

250g šampinjona

2 šuplje juneće kosti (za temeljac) ili uzmite kocku

200ml vrhnja za kuhanje

250ml mlijeka

sol

biber

____________________

250g gauda sira

____________________

pesto:

maslinovo ulje

5 maslina

2 peruške (list ) mladog luka

peršin list

sol

1 mala žilca limunova soka

potrebnogljive

PRIPREMA:  Stavite goveđe kosti u manji lonac, ulijte vodu i stavite ih kuhati. Mljeveno meso raširite  vilicom po tanjuru i posolite (meso je najbolje ako odstoji posoljeno bar 30 minuta). Mrkvu oguliti, oprati i isjeći na kockice. Stabliku celera isjeći na jednake kockice kao što nam je pripremljena mrkva.

U lonac na dno ulijte maslinovo ulje, tako da pokrije dno. Na zagrijano ulje stavite isjeckanu slaninu i popržite do zlatno-smeđe boje.

Za to vrijeme crveni luk ogulite i nasjeckajte na sitno. Dodajte luk na slaninu da se poprži.

Kad luk postane staklast dodajte mrkvu i s.celera. Nakon 5 minuta dodajte začine (sol, biber, origano i bosiljak) dobro promješajte te dodajte protisnuti ili sitno sjeckani češnjak.

Čim češnjak zamiriši ubacite mljeveno meso. Kad ubacite mljeveno svakako ga dobro mješajte da se ne bi stvorile mini pljeskavice :D. meso se dinsta oko 10tak minuta.

Ubacimo rajčicu, koju smo prethodno prokuhali, ogulili i nasjeckali…ili smo stavili rajčicu pelate iz konzerve. Dodajemo domaći kečap, ako ga nemamo, zamjenimo ga sa još 2 rajčice. Ostavimo još 5 minuta da se umak krčka i sjedini.

priprema

Dok smo radili mesni umak, skuhale su nam se šuplje kosti koje smo izvadili.

Ostao je temeljac, možete ga procjediti ili ne.

Na temeljac dodajemo nasječene gljive( na ploškice ili kockice). Nakon 10tak minuta dinstanja ubacimo sol, biber, vrhnje za kuhanje i mlijeko, kuhamo još dvije minute i naš preljev je gotov.

Krečemo sa punjenjem kanelona. Pripremite malu žličicu!

punjenje

Nakon što smo sve kanelone napunili preljevamo ih sa  umakom od gljiva i vrhnja-mlijeka

Poklopimo posudu alu folijom i stavimo u već zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 30 minuta.

Nakon 30 minuta izvaditi kanelone, skinuti foliju te posuti sa 250g ribane gaude, zapeći još 10tak minuta, pratite boju sira. Želite li da se samo rastopi izvadite i prije, a ako želite da se sir zapeče ostavite  do željene boje.

pečenje

pesto: sve navedeno stavite u blender i dobro smiksajte. Pri posluživanju posipajte pestoposip

za kuhinju ispod duge recept pisala vaša Evelina, PUSE DAJE!

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s