O nama

Kao malena sam maštala o svojoj obitelji, djeci, kuhanju ručka, pečenim mirisnim kolačićima, igrama…

532413_4122075649587_443416514_n

Majka sam dragoj djeci Lorni i Lucianu, žena svom najboljem prijatelju Klaudiu, gazdarica maloj gospođici Mrvici, prijateljica najboljim prijateljicama/ma svijeta, sanjar ostvarivih snova sa vagonom novoprimljenih ideja…

Volim djecu, ljude, igru, sunce, kišu, snijeg…volim ljubav, život… VOLIM…..kuhanje i serviranje….

Iz ljubavi sam zatrpala laptop i mobitel fotkama pripreme hrane i serviranim jelima. Moram to negdje pohraniti, a onda pomislih da to sve podijelim s vama. Vođena ljubavlju, bojama, okusima i mirisima pokrenula sam blog “kuhinja ispod duge” Ideja mi je raditi skype kuhanje, ti u svojoj kuhinji ja u kuhinji ispod duge, naravno sa istim namirnicama. Edukativna kuhaonica počinje!

Blogić „kuhinja ispod duge“ služi onima koji obožavaju kuhati, razmjenjivati recepte i onima koji će to tek zavoljeti. Pomoći će onima koji se žele hraniti na zdrav način ili isprobati nešto novo, originalno, možda napraviti neki stari recept, još od moje bake ili kušati Slavonske specijalitete.

Na samom početku ideja je bila da sve što objavim sama skuham, no nakon samo nekoliko mojih objava proširila se prvotna ideja. Uočila sam pripremljena jela zvjezdice Meli, moje FB prijateljice koju sam upoznala na PP treninzima. Meli radi zdrava veganska jela s puuno ljubavi i kreativnosti za svoga mužića. Veganska jela su bez jaja, mliječnih proizvoda, bijelog brašna i šećera, low-fat ili no-fat.

Melita Aleksa Varga fotka

Melita Aleksa Varga, udana sam, zaposlena, majka Vanessi. Svojoj obitelji želim pripremiti najkvalitetniji, najzdraviji i najukusniji obrok uz razumne cijene. Iznimno mi je važan izbor namirnica koje moraju biti cjelovite, hranjive i u skladu s načelima zdrave prehrane. Mogla bih reći da mi je  kuhanje svakodnevni izazov, jer svakoga dana imam samo sat vremena na raspolaganju, ili dok Vanessa spava, oko podneva, ili ujutro prije kretanja na posao. Uvijek u tih sat vremena pripremim tri obroka: cjeloviti veganski za supruga, dječji i svoj dijetni. Nadam se da će vam moje kreacije i recepti prijati isto kao i mojoj obitelji.

Nina je bila prijateljica moje prijateljice Ljubice, sada je postala i moja prijateljica. Na FB stranici kod Ljubice uočila sam fotku Nininih američkih palačinkica i poželjela da Nina također piše recepte za blog. Nina je isti dan pristala..od tada je u timu Kuhinje ispod duge

Nikolina prepravljenoNina, Nikolina Erić o sebi piše.. Imam 26 godina i majka sam dvoje prekrasne dječice Tina i Lucije i tvrdoglava i brbljava rekao bi moj muž :).Veseli me ugađati i kuhati  ljudima koje volim…to mi nikada nije teško.Obožavam kuhati i to me opušta,guštam i uživam u tome.A volim i papati!

Hrana oduvijek simbolizira zajedništvo i ljubav, a stol je uvijek mjesto okupljanja obitelji. Nedjelja je i u našoj obitelji posebna, među ostalim upravo zbog nedjeljnog ručka…. vrijeme teče sve brže i zbog ritma života sve češće uzimamo gotova jela, ali mislim da moramo zadržati svoj identitet i u kuhanju. Osim toga svatko od nas ima pravo na jela iz svog djetinjstva, jer takva jela simboliziraju ljubav, toplinu i okruženje u kojem smo odrastali…To je moje mišljenje 🙂

Što nas čeka na ovom putovanju veliko je iznenađenje, zato budite s nama, pratite nas, lajkajte, komentirajte, kuhajte, servirajte!

Kuharice ispod duge vas puuno vole i šalju veeeliku pusu

Heart

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s